Banca Alimentară a Barcelonei își sărbătorește 35 aniversarea și face acest lucru printr-o expoziție explicativă a activității sale principale. Organizată de Direcția Generală de Diseminare și cu colaborarea Aigües de Barcelona, ​​expoziția își propune să denunțe risipa sistematică de alimente, munca depusă de entitate și necesitatea urgentă de a schimba modelele noastre de producție și distribuție a alimentelor.

Hrănirea este crucială pentru supraviețuirea noastră. Este un drept al omului și, ca atare, a fost consacrat în Declarația Universală a 1948. În mediul nostru, îmbunătățirea accesului la o dietă suficientă și sănătoasă care a avut loc în ultimele decenii a dus la o schimbare majoră: de la penuria endemică de alimente din secolele trecute am trecut la supraabundență, iar de la un simplu act de supraviețuire ne-am mutat. la plăcerea de a mânca.

Dar sistemul alimentar a început deja să dea semne că, din cauza diferiților factori – suprapopulare, schimbări climatice de urgență, scăderea resurselor de apă și energie, tranziția către o producție mai durabilă modele …- modul în care ne hrănim acum nu va mai fi același în viitorul imediat.

Tot ce nu se mănâncă este irosit. Risipirea alimentară diferă între diferitele zone geografice ale lumii și depinde de mai mulți factori precum surplusuri din diverse motive, dificultăți în prognoza și gestionarea stocurilor, probleme de ambalare, etichetare și depozitare sau comportamentul de consum. : cumpărarea în exces, respingerea resturilor, datele confuze. de consum preferenţial şi expirare etc.

Deşeurile alimentare pe scară largă, de-a lungul întregului lanţ, ajung la cifre uriaşe: Conform cifrelor FAO, în lume, aruncăm 2. 460 tone de alimente în fiecare minut, o treime din ceea ce este produs pentru consumul uman.

Trăim într-un sistem care permite alimentelor să ajungă într-o groapă de gunoi. Știi dacă faci parte din ea? Știți ce se poate face pentru a schimba această realitate? Poate că poți începe prin a-ți pune întrebarea: dar tot ce nu se mănâncă?

La aceste întrebări, ce se poate pune și cu ce va trebui să ne obișnuim să facem. dați răspunsuri la mostra propusa de Banca de Alimente cu ocazia 35 si aniversare a acesteia. Accesul este gratuit, gratuit și recomandat. Expoziția va fi deschisă până în ziua 28 de august

Sursa: Tot ce nu se mănâncă. 35 ani profitând de alimente în solidaritate