Miercuri, 29 Iunie 2022

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu Secretarul General al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit, aflat în vizită în țara noastră.

Întrevederea a fost un bun prilej de subliniere a poziției constante a României în relația cu statele arabe și abordarea consecventă și echilibrată a procesului de pace din Orientul Mijlociu.

În cadrul dialogului, a fost analizat impactul agresiunii militare ruse în Ucraina, fiind prezentate eforturile de sprijinire a refugiaților și rolul asumat de România, alături de țările partenere. Premierul român a trecut în revistă situația de securitate din regiune și a împărtășit preocupările legate de perspectiva păcii, subliniind că analiștii evocă perspectiva unui război prelungit în Ucraina.

Secretarul General al Ligii Statelor Arabe a transmis mulțumiri pentru eforturile făcute de țara noastră pentru aprovizionarea cu grâne a statelor arabe. Înaltul oaspete a parcurs situația actuală din Orientul Mijlociu și din Ucraina, subliniind eforturile Ligii Statelor Arabe în medierea unei formule de pace.

Ahmed Aboul Gheit l-a invitat pe prim-ministrul României să viziteze sediul Ligii Arabe.

Deschiderea constantă și bunele relații ale țării noastre cu statele arabe sunt premise pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă lumea arabă și statele europene, ale resurselor și prețurilor energetice crescute și ale livrărilor de cereale și securității alimentare.

Sursa: Întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit