Adaptarea orașului la realitatea secolului XXI prin regenerarea și reabilitarea urbană, îmbunătățirea mediului, eficiența energetică, promovarea locuințelor de calitate, ecologice, funcționale și accesibile în toate sensurile, sau înființarea de noi activități în conformitate cu cererea socială și noile modele de viață, au fost câteva dintre obiectivele care au determinat Consiliul Local al Capitalei, la inițiativa zonei de Dezvoltare Urbană, să aprobe progresul modificării reglementărilor urbanistice pe care le vor guverna Madridul. viitorul.

Această nouă normă va realiza un oraș mai verde datorită măsurilor de renaturalizare, cu mai multă vegetație pe fațade și acoperișuri; un oraș cu utilizări dotaționale mai bune; un oraș pregătit tehnologic, care găzduiește noi activități economice. Pe scurt, un oraș reînnoit capabil să satisfacă nevoile tuturor locuitorilor săi, indiferent de circumstanțele acestora.

Șapte piloni

Modificarea reglementărilor urbanistice le îmbunătățește pe cele stabilite de la 1997 și se concentrează pe șapte piloni fundamentali printr-o serie de politici publice solide și clare.

Primul pilon se bazează pe motto-ul „Mai puțin este mai mult” și urmărește să adapteze limba și orele administrației. Stabiliți reguli clare pentru a putea efectua proceduri în cel mai scurt timp posibil, lucru care devine esențial în societatea actuală.

Uno de los proyectos ganadores de la II edición de Reinventing Cities, en el que participa el Ayuntamiento
Unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a II-a ediții Reinventing Cities, la care participă Consiliul Local

În al doilea rând, au pariat pe ‘Madrid-ul de mereu și Madridul de astăzi’. Acesta caută să mențină Madridul actual prin adâncirea istoriei sale ca punct de plecare pentru a-și înțelege trecutul și prezentul, pariând în același timp pe Madridul viitorului prin reglementări actualizate care permit generarea de noi utilizări sau modificarea celor existente.

Al treilea obiectiv se bazează pe „revoluția utilizării terțiare”, pentru a o reorganiza și a oferi orașului mai multe posibilități. De asemenea, în cadrul acestui obiectiv, se mai propune evitarea prevederii obligatorii a parcării în zonele în care autovehiculele nu pot intra, realizându-se astfel spații mai ordonate și îmbunătățirea mobilității.

‘ Generarea mai multă activitate economică pentru a genera mai multe locuri de muncă” devine al patrulea pilon al standardului, cu soluții pentru activități noi, ținând mereu cont de faptul că principalul lucru îl reprezintă locuitorii orașului, odihna și calitatea vieții.

Oraș în care să locuiești

Flexibilitate și coordonare a timpilor de implementare a noilor dotări și dotări pentru „ generarea de dotări publice pentru secolul XXI” se bazează pe pilonul cinci, în care vecinii continuă să fie prioritatea . Pentru aceasta, noua regulă va permite construirea de locuințe supravegheate, pe teren dotațional, precum și de închiriere locuințe de integrare socială grație Companiei Municipale de Locuințe și Terenuri (EMVS). Iar procesele sunt simplificate pentru a putea oferi cartierelor echipamentele de care au nevoie mai rapid.

Această linie este legată de dezvoltarea celui de-al șaselea pilon care urmărește să „face din Madrid cel mai bun oraș de locuit‘. Noi forme de locuințe comune, cunoscute sub denumirea de cohousing și

coliving, devin parte a acestui regulament pentru a oferi soluții rezidențiale locuitorilor din Madrid, indiferent de vârsta acestora. În plus, noile reglementări propun promovarea caselor cu terasă și ca acestea să nu conteze în scopul construirii, generând astfel noi spații care au ca rezultat o mai bună calitate a vieții cetățenilor. De asemenea, clădirile reabilitate pot avea în vedere și crearea acestor spații exterioare în cadrul locuințelor.

Otro proyecto ganador de Reinventing CitiesOtro proyecto ganador de Reinventing Cities