#Torrejon – • În plus, la final participanții s-au putut bucura de o discuție despre sănătatea mintală susținută de unitatea de sănătate mintală a Spitalului Universitar Torrejón.

• Această primă etapă a inclus participarea primarului, Alejandro Navarro Prieto, care s-a alăturat drumeților pe această plimbare Cervantes de aproximativ nouă kilometri. Înainte, consilierul Torrejón împreună cu fostul manager al Spitalului Universitar din Torrejón, María Pilar Navarro; și managerul interimar Santiago Orio, au salutat toți participanții pentru a le mulțumi pentru implicarea lor în proiect, an de an.

• În acest sens, participarea la orice traseu al Camino de Cervantes este gratuită și este deschisă oricui dorește să se înscrie, fără a fi nevoie să se înregistreze. Prin intermediul Facebook Camino de Cervantes sau al aplicației Ribera Camina, disponibilă pentru iOS și Android, oricine poate fi informat despre data traseelor, punctele de plecare, traseul și linia de sosire. În plus, oferă posibilitatea de a efectua practic acele trasee la care nu s-a putut participa personal. Prin geolocalizare, plimbătorii vor putea recupera traseele pe care le-au pierdut
Vremea bună i-a însoțit pe cei peste 800 de persoane care au participat la etapa inaugurală a VII Camino de Cervantes, care a început ieri cu un traseu circular care a început și s-a încheiat la Spitalul Universitar Torrejón. Această primă etapă a inclus participarea primarului, Alejandro Navarro Prieto, care s-a alăturat drumeților pe această plimbare Cervantes de aproximativ nouă kilometri. Înainte, consilierul Torrejón împreună cu fostul manager al Spitalului Universitar din Torrejón, María Pilar Navarro; și managerul interimar Santiago Orio, au salutat toți participanții pentru a le mulțumi pentru implicarea lor în proiect, an de an.

Torrejón de Ardoz, 9 octombrie 2023. Cu un traseu de aproximativ nouă kilometri, cei peste 800 de drumeți au putut descoperi o parte din peisajele pitorești din Torrejón, în această primă etapă care a pornit de la intrarea principală a Spitalului Universitar Torrejón. La jumătatea traseului, Primăria îi aștepta pe participanți cu sticle de apă pentru ca aceștia să se hidrateze și să poată finaliza etapa. La întoarcerea la centrul de sănătate din Torrejonero, plimbătorii au fost primiți cu fructe proaspete pentru a-și reîncărca energia.

În plus, la final, participanții s-au putut bucura de o discuție despre sănătatea mintală susținută de unitatea de Sănătate Mintală a Spitalului Universitar Torrejón, condusă de Helena Díaz, șefa serviciului, având astfel ocazia să asculte diferiții profesioniști ai spitalului. care Au oferit informații prețioase despre bunăstarea psihică și importanța îngrijirii acesteia pentru a o menține în stare optimă.

Această primă plimbare începe un nou sezon cu peste 20 de trasee care se vor desfășura prin municipalitățile din Coridorul Henares în diferite duminici din octombrie până în iunie. Camino de Cervantes vă permite să vă bucurați de activități fizice în aer liber pentru a explora și a vă bucura de frumusețea regiunii și de compania unei comunități formate din mii de oameni pe parcursul întregii ediții.

În acest sens, participarea la orice traseu al Camino de Cervantes este gratuită și este deschisă oricui dorește să se înscrie, fără a fi nevoie să se înregistreze. Prin intermediul Facebook Camino de Cervantes sau al aplicației Ribera Camina, disponibilă pentru iOS și Android, oricine poate fi informat despre data traseelor, punctele de plecare, traseul și linia de sosire. În plus, oferă posibilitatea de a efectua practic acele trasee la care nu s-a putut participa personal. Prin geolocalizare, plimbătorii vor putea recupera traseele pe care le-au pierdut.

Inițiativa, care a luat naștere pentru a promova activitatea fizică în rândul pacienților din spital, s-a transformat într-un program ambițios care reunește profesioniștii din domeniul sănătății, instituțiile municipale, asociațiile de pacienți și companiile pentru a sensibiliza efectiv populația cu privire la menținerea sănătății.

Camino de Cervantes urmează pașii celebrului scriitor Miguel de Cervantes prin locurile din Coridorul Henares, unde istoria se întâlnește cu natura pentru a oferi o experiență unică. Acest proiect de drumeții nu numai că îmbunătățește sănătatea, dar este o oportunitate excelentă de a crea relații, de a întâlni oameni și de a crea legături pentru a spori sprijinul și motivația reciprocă pe parcursul fiecărei ediții.

„Ca în fiecare an, Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz continuă să se alăture acestei inițiative interesante în domeniul sănătății, care este, de asemenea, atât de bine primită în rândul cetățenilor. Obiectivul pe care îl urmărim este atingerea unei populații mai sănătoase, conștientă să urmeze obiceiuri bune de sănătate, prin exerciții fizice, o alimentație bună și renunțarea la practici dăunătoare precum consumul de tutun sau un stil de viață sedentar”, a declarat primarul, Alejandro Navarro. Prieto.
În plus, consilierul Torrejón a felicitat Spitalul Universitar din Torrejón „pentru continuarea promovării Camino de Cervantes, o inițiativă simplă, dar excelentă pentru sănătate. Dar mai presus de toate vreau să vă felicit pe toți cei care ați finalizat această primă etapă a celei de-a șaptea ediții și pentru mine a fost o plăcere să vă însoțesc pe acest traseu.”

Sursa: Vremea bună i-a însoțit pe cei peste 800 de persoane care au participat la etapa inaugurală a VII-a Camino de Cervantes, care a început…