#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i-a prezentat astăzi o recunoaștere lui Luka Dončić, un star NBA din Dallas Mavericks care a jucat pentru Real Madrid la baschet și pe care l-a lăudat pentru cariera sa profesională și „își exprimă mereu oriunde merge dragostea lui. și legătura lui cu Madrid”, unde a petrecut șapte ani. „Va fi pentru totdeauna un alt madrilen și în NBA, un ambasador al limbii noastre”, a asigurat el.

Evenimentul s-a desfășurat la Real Casa de Postas, eveniment care a fost preludiul meciului amical care se va disputa mâine de la ora 20.45 între formația madridească și echipa americană la facilitățile WiZink Center, ca un omagiu adus om cunoscut ca copil minuneși care este sponsorizat de guvernul regional.

După cum și-a amintit Díaz Ayuso, Luka Dončić, în prezent jucător titular la Dallas Mavericks, a făcut parte din echipa merengue timp de șapte sezoane, din care este membru de onoare, și la care s-a alăturat când avea doar 13 ani, obținând șapte titluri. ca profesionist: a zecea Euroliga, două Copas del Rey, trei ligi spaniole și Cupa Europei cu naționala țării sale, Slovenia.

A fost cel mai tânăr jucător de la Real Madrid care a debutat în ACB, al treilea cel mai tânăr din competiție și a devenit cel mai bun jucător european la doar 19 ani. „Luka a obținut 50 de triple duble jucând în NBA, depășind chiar și legendarul Magic Johnson, reușind-o într-un joc mai puțin, cifră pe care doar 10 jucători din istoria NBA au obținut-o și doar trei sub 25 de ani”, a spus Díaz Ayuso. evidențiat.

Președintele a explicat că Comunitatea Madrid acordă o mare importanță sportului în toate dimensiunile sale. În cazul baschetului, are 201 școli în 168 de centre publice de învățământ primar și gimnazial. După fotbal și golf, este sportul cu cele mai multe licențe sportive, cu un total de 77.594 de membri și 489 de cluburi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso îi prezintă lui Luka Dončić o recunoaștere din partea Comunității: „Va fi pentru totdeauna un alt madrilen și în NBA un ambasador al limbii noastre”