#Torrejon – • Orașul este un pionier în realizarea acestui tip de serviciu promovat de Comunitatea Madrid care se realizează în Centrul de Suport și Întâlnire Familiei

• Serviciul este situat în Centrul de Suport și Întâlnire pentru Familie din Caja del Arte (C/ Joaquín Blume 4), situat în facilitățile oferite de Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz. Numărul de telefon de informare este 649 73 83 55 iar programul de lucru este de luni până vineri de la 10:30 la 14:30.

• Acest serviciu de vizită la domiciliu face parte din programul „Primele mele mii de zile de viață”, în care Comunitatea Madrid este un pionier la nivel național și care implică o întreagă gamă de ajutoare pentru familii, în special pentru cele mai vulnerabile, pentru a garanta și sănătatea mintală a mamelor și a copiilor acestora din timpul sarcinii și în primii doi ani de viață ai copilului

• Modul în care funcționează această echipă presupune deplasarea la casele acestor persoane pentru a le oferi periodic asistență și linii directoare de acțiune în domenii precum dieta, alăptarea, siguranța, sănătatea mintală și alte abilități de interes.

De la 1 aprilie, Torrejón de Ardoz are un nou program de asistență socială de vizite la domiciliu pentru femeile însărcinate și familiile cu copii în vârstă de până la 24 de luni, unic în Madrid și promovat de guvernul regional. Modul în care funcționează această echipă presupune deplasarea la casele acestor persoane pentru a le oferi periodic asistență și linii directoare de acțiune în domenii precum dieta, alăptarea, siguranța, sănătatea mintală și alte abilități de interes. Obiectivul acestei inițiative este de a sprijini și proteja maternitatea prin metode de prevenire.

Torrejón de Ardoz, 31 octombrie 2023. Orașul este un pionier în realizarea acestui tip de serviciu promovat de Comunitatea Madrid care se desfășoară în Centrul de Suport și Întâlnire Familiei. Consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, și consilierul pentru egalitate și sărbători, María Eugenia Gil, și consilierul pentru turism Miriam Gutiérrez, l-au însoțit pe directorul general pentru promovarea copilăriei, familiei și nașterii din Comunitate din Madrid, Silvia Valmaña în timpul vizitei sale la facilitățile Centrului de Suport și Întâlnire Familiei din Caja del Arte, unde se află serviciul.

Serviciul este alcătuit dintr-un grup multidisciplinar de profesioniști alcătuit din asistenți medicali specializați în Asistență Medicală Pediatrie, Familie, Comunitară și Obstetrico-Ginecologică, absolvenți în Psihologie și specialiști în muncă și educație socială.

Departamentul de Asistență Socială colaborează și la sesizarea persoanelor care participă la această inițiativă.

Serviciul este situat în Centrul de Suport și Întâlnire pentru Familie din Caja del Arte (C/ Joaquín Blume 4), situat în facilitățile oferite de Consiliul Municipal Torrejón de Ardoz. Numărul de telefon de informare este 649 73 83 55 iar programul de lucru este de luni până vineri de la 10:30 la 14:30.

Acest serviciu de vizită la domiciliu face parte din programul „Primele mele mii de zile de viață”, unde Comunitatea Madrid este un pionier la nivel național și care reprezintă o întreagă gamă de ajutoare pentru familii, în special pentru cele mai vulnerabile, pentru a garanta sănătatea. fizica si psihica a mamelor si a copiilor lor din sarcina si in primii doi ani de viata ai copilului.

Este integrată în Strategia pentru Protecția Maternității și Paternității și Promovarea Nașterii și Reconcilierii 2022/26 a Comunității Madrid, care are un buget de peste 4,8 miliarde de euro.

Prin acest plan de promovare a vieții, care a fost lansat anul trecut, Executivul regional vrea să elimine orice obstacol care împiedică sau împiedică formarea unei unități familiale la Madrid. Această strategie are în total 80 de măsuri structurate în jurul a trei axe: sprijinul pentru nașteri, protecția maternității și paternității și reconcilierea vieții profesionale, familiale și personale.

Sursa: Torrejón de Ardoz are un nou serviciu de vizite la domiciliu pentru femeile însărcinate, unic în Madrid