#Torrejon – • Datorită investiției, zona tradițională a bibliotecii „La Isla Misteriosa” a fost lăsată mai diafană, crescând numărul de locuri de studiu, care a trecut de la cele 36 existente la un total de 60.

• În plus, programul bibliotecii a fost extins de la 8:30 la 21:15 de luni până vineri, când anterior era de la 11:00 la 14:00 și de la 16:45 la 19:45. S-a extins și programul de împrumut de cărți, care acum este de la 15:00 la 21:15, de luni până vineri, când până acum era de la 16:45 la 19:45.

• Lucrările au constat în împrejmuirea unei zone de terasa de 48 de metri pătrați existentă în Centrul Cultural Rafael Alberti cu structură din aluminiu și montarea unei noi podele din lemn.
Se modernizează biblioteca „La Isla Misteriosa” a Centrului Cultural Rafael Alberti-Cañada, se prelungește orele și se dublează posturile de studiu și colecția bibliografică. Datorită reformei sale cuprinzătoare, această bibliotecă trece de la 36 la 60 de locuri de studiu, mai mult spațiu pentru utilizatori și o colecție bibliografică mai mare. În plus, programul bibliotecii a fost extins, care este de la 8:30 la 21:15 de luni până vineri, când anterior era de la 11:00 la 14:00 și de la 16:45 la 19:00: ora 45 p.m. S-a extins și programul de împrumut de cărți, care acum este de la 15:00 la 21:15, de luni până vineri, când până acum era de la 16:45 la 19:45.

Torrejón de Ardoz, 2 martie 2023. Această îmbunătățire a fost realizată prin închiderea unei zone de terasă existentă de 48 de metri pătrați la Centrul Cultural Rafael Alberti, situat la Calle Cañada, 50, cu o structură din aluminiu și instalat o nouă podea din lemn. În plus, au fost realizate instalațiile necesare de energie electrică, iluminat, un nou sistem de climatizare și sisteme informatice. Acest spațiu a fost astfel condiționat pentru a fi folosit ca depozit de cărți pentru biblioteca „La Isla Misteriosa”, localizând mai multe rafturi și extinzând colecția bibliografică.

Datorită acestor lucrări, zona tradițională a bibliotecii „La Isla Misteriosa” a fost lăsată mai diafană, crescând numărul de locuri de studiu care trec de la cele 36 care existau la un total de 60.

Primarul, Ignacio Vázquez, a indicat că „am extins această bibliotecă și i-am modernizat dotările și serviciile, aproape dublând numărul de posturi de lectură de la 36 la 60 și spațiul pentru utilizatori, pe lângă extinderea programului de funcționare, care acum va să fie asemănătoare cu alte biblioteci din oraș”.

Cu această investiție, a adăugat consilierul pentru Cultură, Juan Antonio Moreno, „continuăm să îmbunătățim dotările noastre culturale în general și bibliotecile în special, folosite de mulți rezidenți, în principal tineri, ca săli de studiu”.

Sursa: Biblioteca „La Isla Misteriosa”, în…