#Torrejon – • Studiul complet este disponibil pe site-ul Consiliului Local https://www.ayto-torrejon.es/sites/default/files/OLA%2013.pdf

• Studiul a fost realizat cu scopul de a cunoaște evoluția utilizării noilor tehnologii și a utilizărilor necorespunzătoare ale acestora în rândul minorilor din oraș și astfel să ghideze planurile locale privind comportamentele de dependență, precum și programele pe care Consiliul Local le adresează tinerilor din oraș.
Observatorul Local al Dependenței din cadrul Departamentului de Bunăstare al Primăriei Torrejón de Ardoz analizează evoluția utilizării Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor (TIC) la persoanele sub 25 de ani din oraș pentru dezvoltarea de programe de prevenire și corectare a comportamentelor de dependență. Studiul a fost realizat cu scopul de a cunoaște evoluția utilizării noilor tehnologii și a utilizărilor inadecvate ale acestora în rândul minorilor din oraș și astfel să ghideze planurile locale privind comportamentele de dependență, precum și programele pe care Consiliul Local le adresează tinerilor din oraș.

Torrejón de Ardoz, 20 iulie 2023. Studiul include patru colecții de anchete în centrele de învățământ ale orașului între 2009 și 2023 către tinerii participanți la programul municipal „Desmobilia2” de prevenire selectivă cu noile tehnologii și utilizări necorespunzătoare ale TIC în centrele de învățământ secundar, făcând astfel posibilă accesarea prin eșantioane de tineri și de observare a tinerilor12 din eșantioane și observații ale orașului17. modificându-și comportamentul în timp.

De asemenea, se subliniază obiectivul prevenirii iar printre concluziile sale sunt indicate mai multe recomandări, precum afecțiunea și căldura în casă care permit comunicarea pozitivă și asertivă în cadrul familiilor, favorizând legătura familială, astfel încât și tații și mamele să își poată da cu părerea în acest sens și să ia decizii în comun cu privire la utilizarea TIC. În plus, sunt propuse diferite propuneri, precum stabilirea unor momente de deconectare digitală pentru a comunica cu familia sau pentru a face activități de agrement și timp liber cu familia.

De asemenea, studiul subliniază slaba supraveghere a familiei asupra utilizării TIC pentru a garanta utilizarea corectă și reducerea riscurilor, asupra a ceea ce este permis și ce nu, și asupra consecințelor încălcării acelor „reguli” și limite care trebuie convenite cu copiii și care vor fi diferite în funcție de vârsta acestora și de capacitatea lor de a-și asuma mai multă autonomie și responsabilități.

Acestea pot fi completate cu alte măsuri restrictive, cum ar fi instrumentele de control parental sau evitarea lăsarii tehnologiei în cameră, astfel încât copiii să nu se izoleze, precum și importanța negocierii și a lăsa telefoanele mobile într-un loc comun pe timp de noapte pentru a evita vampirizarea și pentru a promova un somn adecvat. În plus, studiul recomandă să nu fii expus la mai mult de două ore pe zi într-un TIC (mobil, rețele sociale, internet, jocuri video…) deoarece crește riscul de abuz, abuz și dependențe tehnologice.

Studiul complet este disponibil pe site-ul Consiliului Local https://www.ayto-torrejon.es/sites/default/files/OLA%2013.pdf

Sursa: Observatorul Local al Dependenței al Departamentului de Bunăstare analizează evoluția utilizării Tehnologiei Informației…