#AlcaladeHenares – Primarul Judith Piquet a prezidat miercuri o întâlnire cu locuitorii și comercianții de pe străzile Talamanca și Ángel pentru a explica în detaliu reforma care va începe să fie întreprinsă în zilele următoare. Însoțită de tehnicieni municipali și de consilierii pentru Urbanism, Cristina Alcañiz, pentru Participarea cetățenească, Esther de Andrés, pentru Comerț și Securitate, Orlena de Miguel, și pentru Sectorul I și Patrimoniu, Vicente Pérez, primara a raportat despre aceste lucrări în care au va investi peste un milion de euro, asociat cu fondurile europene Next Generation UE, în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Judith Piquet a mulțumit pentru prezența locuitorilor și a negustorilor care au umplut sala de întruniri capucinilor. „Luarea în considerare a opiniilor, nevoilor și perspectivelor cetățenilor în timpul procesului de planificare, proiectare și execuție a proiectelor este esențială pentru a obține rezultate și beneficii de succes”, a explicat el.

Primaria a anunțat că această sesiune informativă este prima dintre multe altele care vor avea loc în această nouă legislatură pentru a apropia managementul municipal de vecini. În acest caz a fost o sesiune informativă deoarece proiectul a fost deja închis de către Corporația anterioară și nu permite modificări deși ascultarea activă va fi menținută pentru a răspunde sugestiilor dvs. „Pera intentia noastra este ca în următoarele lucrări și reforme vecinii să poată fi participanți la deciziile municipale”, adăugat.

În cadrul întâlnirii, tehnicienii au explicat detaliile acestui proiect care urmărește întărirea și reactivarea țesăturii comerciale prin îmbunătățirea mobilității pietonilor și remodelarea străzilor din Ángel, Talamanca și din împrejurimi și au clarificat câteva dintre îndoielile ridicate de vecinii și comercianții prezenți.

Dintre actiuni se remarca pietonizarea acestor strazi, imbunatatirea mobilierului si iluminatului sau diferite actiuni de sustinere si impulsionare a comertului din zona. Lucrările sunt programate să înceapă în august și să se încheie în vara anului 2024.

Sursa: Întâlnire cu vecinii și comercianții de pe străzile Talamanca și Ángel pentru a detalia remodelarea lor care va începe în curând