#Torrejon – • Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro, a vizitat școala Juan Ramón Jiménez unde a fost instalată o pergolă retractabilă în zona de joacă pentru copii, a fost schimbată ușa de acces la centrul educațional și a fost îndepărtată o placă proeminentă.

• În cursul acestui an s-au investit peste 750.000 de euro în îmbunătățirea și întreținerea școlilor publice din Torrejón de Ardoz, lucrări care au fost realizate în perioada vacanței pentru a nu perturba desfășurarea cursurilor sau dăuna elevilor.

• Programul „Consiliul orășenesc îmbunătățește școlile publice”. Reprezintă cea mai mare investiție în îmbunătățiri în școlile publice ale orașului din istoria Torrejón de Ardoz, 3 milioane de euro în perioada 2019 – 2023, care se adaugă celor peste 3 milioane investite între 2016 și 2019.

• Investițiile ajung la aspecte foarte diferite ale centrelor de învățământ și întotdeauna în cadrul celor solicitate de școlile însele, precum montarea de pergole noi, renovarea toaletelor, înlocuirea ferestrelor, jaluzelelor și ușilor, lucrări de vopsire și adaptarea diferitelor săli de clasă și săli. , amplasarea de copertine, precum și crearea de rampe și îndepărtarea bordurilor pentru îmbunătățirea accesibilității, printre alte investiții
Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro, și primul viceprimar, Valeriano Díaz, au vizitat în această dimineață școala Juan Ramón Jiménez pentru a prezenta programul „Consiliul municipal îmbunătățește școlile publice”. În cursul acestui an, au fost investiți peste 750.000 de euro în îmbunătățirea și întreținerea școlilor publice din Torrejón de Ardoz, lucrări care au fost efectuate în perioada vacanței pentru a nu perturba desfășurarea cursurilor sau dăuna elevilor.

Torrejón de Ardoz, 31 august 2023. Investițiile ajung la aspecte foarte diferite ale centrelor de învățământ și întotdeauna în cadrul celor solicitate de școlile înseși, cum ar fi instalarea de pergole noi la intrările în centre, renovarea toaletelor, înlocuirea ferestrelor, jaluzele și uși, lucrări de vopsire și adaptare a diferitelor săli de clasă și săli, amplasarea de copertine, precum și crearea de rampe și îndepărtarea bordurilor pentru îmbunătățirea accesibilității, printre alte investiții.
„Facem cea mai mare investiție din istoria Torrejón de Ardoz în îmbunătățirea școlilor sale publice, investind peste 3 milioane de euro în ultimii patru ani. Numai în acest an am investit 750.000 de euro”, a subliniat primarul, Alejandro Navarro.

La școala Juan Ramón Jiménez unde a fost prezentat programul, în zona de joacă pentru copii a fost instalată o pergolă retractabilă, a fost schimbată ușa de acces la centrul de învățământ și a fost îndepărtată o placă care iese din alimentarea cu apă din locul de joacă. . „Vreau să reamintesc că majoritatea școlilor orașului au mai mult de 30 de ani și necesită o renovare profundă la care trebuie să colaboreze toate administrațiile, în special cele regionale și de stat, deși până acum a ajuns doar o subvenție simbolică în câțiva ani. . al Comunităţii Madrid, deci Consiliul Local este cel care realizează cea mai mare parte a investiţiei”, a indicat primarul.

Datorită acestui program, s-a întreprins acțiuni în cele 20 de școli publice din Torrejón de Ardoz: Jaime Vera, Antonio Machado, Andrés Segovia, Buen Gobernador, Gabriel y Galán, Giner de los Ríos, Juan Ramón Jiménez, Joaquín Blume, Miguel de Cervantes , Pinocchio, Ramón Carande, Ramón y Cajal, Six of December, Severo Ochoa, One of May, Vicente Aleixandre, La Gaviota, Miguel Hernández, Beethoven and La Zarzuela

„Pentru a face aceste investiții, ca în fiecare an, am deschis o perioadă de consultare și dialog cu directorii școlilor publice pentru a analiza nevoile de întreținere și îmbunătățire a acestora. Toate acestea cu scopul unic și ferm ca fiii și fiicele noastre să fie pregătiți în educație publică de calitate”, a amintit Alejandro Navarro.

LISTA LUCRĂRILOR PE SCOALĂ:

CEIP 1 MAI.
– Crearea de mici grădini educative într-o zonă terestră pentru uzul elevilor.
– Montarea unui robinet in terasa si realizarea unui compartiment de sticla pentru izolare termica si fonica.
CEIP RAMÓN CARANDE
– Renovare completă a toaletelor pentru copii.
– Montarea pardoselii PVC calitate XLPU in mai multe sali de clasa si intrarile acestora.
CEIP RAMÓN Y CAJAL
– Revopsirea terenului de sport al școlii.
– Montarea podelei din cauciuc pentru jocuri într-o zonă a locului de joacă pentru copii.
– În următoarele câteva zile se va construi o nouă ușă de ieșire de urgență prin zona cantinei școlii (nu s-a făcut când se ține Cantina Școlii de Vară în acest centru).
CEIP ŞASE DECEMBRIE
– Renovarea toaletei pentru copii si montarea de toalete noi in toaleta din sala de mese.
CEIP VICENTE ALEIXANDRE
– Montare gard lacuit in incinta exterioara a scolii.
CEIP BEETHOVEN
– Crearea unei noi camere polivalente.
CEIP BUN GUVERNATOR
– Renovări pentru îmbunătățirea sălii de mese a centrului.
CEIP ANTONIO MACHADO
– Instalarea unei pergole de 12 metri pe 4 metri.
CEIP JUAN RAMÓN JIMENEZ
– Montarea unei pergole retractabile in zona de joaca pentru copii.
– Noua usa de acces la centrul de invatamant.
– Îndepărtarea plăcii proeminente de alimentare cu apă pe terenul de joacă.
CEIP SEVERO OCHOA
– Instalare fantana cu 2 robinete.
CEIP LA GAVIOTA
– Instalarea a 2 pergole retractabile.
CEIP JOAQUIN BLUME
– Montarea unei pergole in terasa de la gardul zonei copiilor pana la Casa Copiilor.
– Diverse reparații în interiorul școlii.
– Inlocuirea geamurilor in baile copiilor.
CEIP MIGUEL DE CERVANTES
– A pictat diverse zone
– Montarea copertinelor pe ferestrele clasei.
CEIP ANDRES SEGOVIA
– Montarea ușilor pliante.
CEIP GABRIEL Y GALAN
– Rampe de acces la zona terasă.
CEIP MIGUEL HERNANDEZ
– Montare pergolă de intrare 5×5 metri.
– Schimbarea jaluzelelor.
CEIP LA ZARZUELA
– Instalarea unei pergole de 20×4 metri.
CEIP GINER DE LOS RÍOS
– Diverse reparatii in centru.
CEIP PINOCCHIO.
– Îmbunătățirea accesibilității școlii prin realizarea de rampe, eliminarea bordurilor și relocarea grătarelor de scurgere.
– Inlocuirea jaluzelelor.
CEIP JAIME VERA
– Adaptarea sălilor de clasă, demolarea pereților despărțitori și înlocuirea ferestrelor.

Sursa: Lucrările de îmbunătățire efectuate în timpul verii cu programul „El Ayuntamiento… au fost finalizate înainte de începerea anului școlar.