Evaluarea acestui Crăciun este extrem de pozitivă. Las Mágicas Navidads reprezintă cea mai mare proiecție a Torrejón de Ardoz din istoria sa, plasându-l pe hartă ca referință națională ca destinație turistică pentru familie de Crăciun în Spania și chiar parțial în străinătate.

În plus, Crăciunul Magic nu reprezintă o cheltuială pentru Consiliul Local, acesta fiind plătit cu cele 2,5 milioane de euro încasate din vânzarea biletelor către vizitatori și din contribuțiile sponsorilor. De asemenea, generează un randament economic din care comerțul, hotelurile, restaurantele și economia locală în ansamblu beneficiază de veniturile oferite de acest turism de Crăciun în oraș. De asemenea, creează locuri de muncă pentru 314 Torrejoneros, majoritatea tineri. Anul acesta, ca măsură simbolică a economisirii energiei, Avda. Constituția și costul iluminatului de Crăciun este perfect acceptabil, de exemplu, costul iluminarii Ușii Magice pe tot parcursul Crăciunului nu depășește 1.200 €.

De asemenea, ele constituie o mare satisfacție și mândrie pentru majoritatea Torrejonerosi care se bucură de ele gratuit; cu spectaculosul Parque Mágicas Navidads, cel mai bun și cel mai mare parc de Crăciun din Spania, prin care au trecut un milion de oameni; cu Plaza de la Navidad, care a revitalizat Plaza Mayor și centrul orașului cu farmecul său de Crăciun; cu iluminatul elegant și decorațiunile de Crăciun din toate cartierele orașului; sau cu impresionanta Marea Paradă a Regilor Luminii. Toate acestea într-un mediu de securitate deplină, grație excelentului dispozitiv de poliție și sănătate care ne-a permis să ne bucurăm de un Crăciun liniștit.

Dar este necesar să se îmbunătățească traficul și parcarea în Crăciunul care vine, deoarece problemele de trafic și parcare deja comune de Crăciun din cauza cumpărăturilor și diferitelor sărbători au crescut în unele zile în împrejurimile Parcului Mágicas Navidads, de care suntem pe deplin. conștienți, generând disconfortul logic la locuitorii din zonă, cărora le transmitem scuzele noastre sincere. Din acest motiv, am conceput împreună cu tehnicienii municipali și comandanții de poliție un plan de mobilitate pentru îmbunătățirea traficului și parcării în viitorul Crăciun 2023, care include, printre altele, următoarele 10 acțiuni importante:

1.- Reducerea capacității zilnice a parcului, reducând astfel cu 10.000 numărul de vizitatori zilnic neînregistrați în oraș.
2.- Aceasta va însemna că mii de vehicule vor înceta să sosească, scăzând densitatea traficului.
3.- Pe lângă confort și plăcere mai mare pentru Torrejoneros care vizitează parcul sau trec prin împrejurimile acestuia.
4.- Încurajați sosirile cu trenul pentru a încuraja transportul public pentru vizitatori și Torrejones.
5.- Motivați sosirea vizitatorilor în diferite intervale orare.
6.- Promovarea Parcului Industrial Las Monjas ca a treia zonă mare de parcare nouă.
7.- Instalați semnalizare în zonele mari de parcare pentru a parca mai repede și astfel a da mai multă fluiditate traficului.
8.- Încorporează semnalizare luminoasă pentru a direcționa către spațiile mari de parcare cu disponibilitate de spații pentru a face circulația mai agilă.
9.- Creați un serviciu de autobuz gratuit pentru Torrejoneros care face legătura între zonele orașului cu Parcul Magical de Crăciun și promovează transportul public.
10.- Realizarea inchiderii Ronda Sur, care va deveni traseu complementar sau alternativ la actuala avda. al Lunii-M206.

De ce respinge opoziția Mágicas Navidads dacă nu implică costuri, creează locuri de muncă și venituri în oraș, Torrejoneros au intrare gratuită și poziționează imaginea Torrejón făcându-l o referință națională ca destinație turistică pentru familie de Crăciun? Este bine că Torrejonerosi știu că, dacă PSOE și Podemos-IU revin să guverneze acest oraș, așa cum au făcut timp de 27 de ani, vor elimina actualul Crăciun Magic, în ciuda faptului că datorită intrării plătite de vizitatori și contribuției. dintre sponsori, nu costă nimic orașul, au un impact pozitiv reputațional, având poziționat imaginea Torrejón ca unul dintre orașele la modă din Spania, creând locuri de muncă pentru locuitorii din Torrejon și generând un profit economic de care beneficiază comerțul și industria. .economia locală pentru veniturile oferite de acest turism de Crăciun.

Torrejón de Ardoz, 10 ianuarie 2023

Sursa: DECLARAȚIA OFICIALĂ A GUVERNULUI LOCAL: Torrejon de Ardoz, un oraș la modă din Spania pentru Crăciunul magic