Agenda culturală a Comunității Madrid pentru acest weekend propune noul spectacol al lui Els Joglars, Let Aristófanes come out!, cu care legendara companie de teatru spaniolă vă sărbătorește 18 aniversare; piesa coregrafului și interpretul austriac Florentina Holzinger TANZ sau omagiul teatral al lui Miguel Molina poetului Miguel Hernández, De la Miguel la Miguel.

Els Joglars prezintă Să iasă Aristofan! la Teatros del Canal, care coproduce această satiră împotriva rețelelor de socializare și în apărare libertatea de exprimare, un omagiu adus dramaturgului grec creator de satiră și comedie. În plus, Teatros del Canal oferă premiera în Spania a lui TANZ, unde Florentina Holzinger se concentrează pe cercetarea modului în care corpul crește, își obține forma și se transformă.

Compania catalană VVAA Colectivo își aduce versiunea în Teatrele Canal a potopului universal. în fabulă Arcs 1256, în care acest grup își imaginează o lume science-fiction apocaliptică populată de ciudate creaturi, parțial umane, parțial animale, care navighează fără scop, într-un timp nedeterminat. Și aceste teatre vor găzdui și Flamenco Jam Session, un program în două sesiuni care recuperează tradiția întâlnirilor cabale flamande, la care vor participa 19 artiști precum Karime Amaya, Belén López, Sara Sánchez, Montse Cortés, Sandra Carrasco, Jesús Carmona, Alfonso Losa, Montse Cortés și Pepe Habichuela .

În Teatro de la Abadía, vocile marilor autori clasici precum Sfântul Ioan al Crucii, Sfânta Tereza a lui Isus, Lope de Vega, Tirso de Molina și Fray Luis de León vin împreună cu recitalul de poezie Această închisoare divină , de Ana Contreras , o reflecție despre sensul vieții și al transcendenței. De asemenea, pe proiectul de lege este Nise, tragedia lui Inés Castro, de compania Nao d’amores, o tragedie renascentista care pune sub semnul intrebarii exercitiul puterii, printr-una dintre cele mai cunoscute povestiri ale traditiei hispano-portugheze, legenda Inés de Castro, iubita pruncului Don Pedro de Portugal, ucisă de dragul politicii binelui comun și încoronată, după moartea ei, ca regină a țării lusitanilor.

Coloseul Regal Carlos III, din San Lorenzo de El Escorial, oferă De la Miguel la Miguel, unde actorul Miguel Molina devine Miguel Hernández nu numai pentru că a adus publicul mai aproape de poezia sa, ci și în interiorul celulelor în care a fost închis. Corral de Comedias din Comunitatea Madrid din Alcalá de Henares, va prezenta pe scena sa piesa Cum să te sinucizi fără a fi observat, dintr-un text de Manuel Benito, și spectacolul, Animal Pandemic Theatre de Jaime Vallaure.

Centrul Cultural Pilar Miró din Vallecas propune Sexy, de John Scott, o experiență care combină muzica, dansul și divertismentul și spectacolul de păpuși La revedere Peter Pan, de la Fectuc Teatre. Iar Centrul Cultural Paco Rabal, tot din Vallecas, va gazdui reprezentanta familiei Lua, care vorbește despre frica de necunoscut, și va găzdui compania Impromadrid Teatro, care va juca Porvenir. , o poveste a patru prieteni de o viață care, încurajați de zeița norocului, se confruntă cu întrebarea incomodă cum vor să trăiască maturitatea vieții lor.

In plus Sala Canal of Elizabeth II va adăposti , până la 13 Aprilie, expoziția Ceva, nimic, întotdeauna, dedicat fotografului Vari Caramés, un etalon al fotografiei în Spania încă din anii 80 din secolul al XX-lea, a cărui operă reprezintă lirismul vieții de zi cu zi.

În sfârșit, agenda culturală a comunității orașul Madrid oferă, de asemenea, posibilitatea de a redescoperi lumea fotbalului până astăzi 12 februarie, cu proba Fotbal în alb-negru Madrid dincolo de culori, o expoziție distractivă și educativă care revendică valoarea colecțiilor fotografice ale Arhivei Regionale a Comunității Madrid.

Vineri 02 februarie

Să iasă pe Aristofan!

Joglars

Până pe 6 martie – 13: 30 ore – Camera Rosie – Teatros del Canal. MADRID

Tanz

Florentina Holzinger

Până la 11 februarie – 13: ore – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Arks 60

VVAA Colectiv

Până la 18 februarie – 18: ore – Sala Negra – Teatros del Canal. MADRID

Această închisoare divină

Ana Contreras, Lola Casamayor, Jesús Noguero și Eva Rufo

Pană la 12 februarie – 20: ore – Sala José Luis Alonso – Teatrul Abației. MADRID

Cum să te angajezi sinucidere fără a fi observat

Manuel Benito

20. ore – Corral de comedie din Comunitatea Madrid. ALCALA DE HENARES

Sexy

John Scott

13: 00 ore – Centrul Cultural al Comunităţii Madrid Pilar Miró. MADRID

Sâmbătă 12 februarie

Flamenco Jam Session

Colectivul VVAA

Până la 13 februarie – 19: ore – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Nise, tragedia lui Inés Castro

Nao d´amores

Până la 18 februarie – 19: ore – Sala Juan de la Cruz – Teatrul Abatiei. MADRID

De la Miguel la Miguel

Miguel Molina

20: 00 ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Teatrul Pandemic cu animale

Jaime Vallaure

20. ore – Comedy Corral of the Community of Madrid. ALCALA DE HENARES

La revedere Peter Pan

Fectus Teatre

12: ore – Centrul Cultural al Comunităţii Madrid Pilar Miró. MADRID

Lua

Voila Productii Artistice

19: 00 ore – Centrul Cultural al Comunităţii Madrid Paco Rabal. MADRID

De ce este Vivaldi special? Cele patru anotimpuri ale lui Vivaldi

Orchestra Simfonică Camerata Musicalis

12: ore – Centrul Umanistic Sierra Norte al Comunității Madrid. THE CABRERA

Duminică 11 februarie

Viitorul

Teatrul Impromadrid

13: ore – Centrul Cultural al Comunităţii de Madrid Paco Rabal. MADRID

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Fotbal alb-negru. Madrid dincolo de culori

Pană la 13 februarie 2022 – Vulturul. Showroom. Arhiva Regională a Comunităţii Madrid. MADRID

Vari Caramés. Ceva, nimic, mereu

Până la 20 aprilie – Sala Canal de Isabel II a Comunității Madrid. MADRID

Arta americană în colecția Thyssen

Cu colaborare cu Comunitatea Madrid

Până la 20 iunie 80 – Muzeu National Thyssen-Bornemisza. MADRID

Vivian Suter

În colaborare cu Comunitatea din Madrid

Până la 2 mai, 2022 – Muzeul Centrului Național de Artă Reina Sofia . MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – Els Joglars, Florentina Holzinger și Miguel Molina, printre alții, joacă în agenda culturală a comunitatea din Madrid