#Torrejon – • Datorită acestor proiecte, 70 de minori cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani s-au putut bucura de o scurtă pauză de vară, desfășurând activități recreative care le-au favorizat integrarea, distracția și au avut un nivel educațional ridicat.

• Programul de intervenție socio-educativă „Encuentro” se adresează tinerilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani cu scopul de a crea un spațiu de motivare și încredere astfel încât tinerii să învețe să relaționeze, să își cunoască aptitudinile și să se simtă capabili de dezvoltarea proiectelor.în viitor

• Programul „O terasă pentru toți” răspunde nevoilor minorilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sub toate aspectele: educațional, psihologic și social, structurat în două domenii diferite. Pe de o parte, oferă un serviciu psihoterapeutic pentru prevenirea și repararea daunelor emoționale pentru minorii și familiile care au nevoie de el; pe de alta, desfasoara activitati extracurriculare pe parcursul cursului
Un total de 70 de minori din oraș care se află în intervenție socială la Departamentul de Bunăstare în cadrul programelor „Encuentro” și „Un patio para tod@s” au participat la diverse activități de integrare prin agrement care s-au desfășurat în spații precum precum Hoces del Duratón, din provincia Segovia, cu activitate de canotaj sau Micropolix, Parque Warner Madrid și Rock & Jump, cu activități recreative în lunile iunie și iulie, într-o inițiativă încadrată în setul de programe de intervenție ale Copilului și Centrul de îngrijire a familiei (CAIF) al Departamentului de bunăstare.

Torrejón de Ardoz, 10 august 2023. Datorită acestor proiecte, a fost posibil ca minorii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani care participă la aceste programe să se bucure de o scurtă pauză de vară, desfășurând activități recreative care le-au favorizat integrarea, divertismentul. și care au avut un nivel de educație ridicat.

Programul de intervenție socio-educativă „Encuentro” se adresează tinerilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani cu scopul de a crea un spațiu de motivație și încredere astfel încât tinerii să învețe să relaționeze, să își cunoască abilitățile și să se simtă capabili să se dezvolte. proiecte într-un viitor.

La rândul său, programul „O terasă pentru toți” răspunde nevoilor minorilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sub toate aspectele: educațional, psihologic și social, structurat în două domenii diferite. Pe de o parte, oferă un serviciu psihoterapeutic pentru prevenirea și repararea daunelor emoționale pentru minorii și familiile care au nevoie de el; pe de alta, desfasoara activitati extracurriculare pe parcursul cursului. Acest serviciu constituie un instrument valoros de intervenție cu minorii aflați în dificultate socială și cu familiile acestora, întrucât permite lucrul direct cu aceștia, adaptat caracteristicilor lor personale, familiale și sociale, precum și integrarea acestei intervenții într-un context de muncă. întregul nucleu familial al fiecărui minor. Prin jocuri și diverse ateliere se urmărește ca minorii să dobândească abilități sociale, să cunoască regulile de conviețuire, tehnici de rezolvare a conflictelor, să-și ridice stima de sine, să dobândească bune obiceiuri igienice și sanitare. Are și sprijin școlar. Are loc la CEIP Ramón y Cajal, după-amiaza, după orele școlare.

Aceste programe reprezintă o resursă suplimentară de sprijin și însoțire în dezvoltarea evolutivă și creșterea minorilor îngrijiți la CAIF, cu tratament mai specializat în situații de risc, neputință și/sau conflict social al minorilor și familiilor acestora.

Sursa: Consiliul Local Torrejón de Ardoz promovează integrarea prin petrecere a timpului liber cu activități destinate minorilor aflați în situații…