#Spania – În cadrul conversației, ministrul a reiterat angajamentul ferm al Spaniei față de securitatea aliaților de pe flancul estic, la al căror mecanism de apărare contribuie în mod semnificativ Spania. Numai în Estonia, Spania are în prezent o baterie antiaeriană de rachete NASAMS și opt avioane de luptă Eurofighter dislocate într-o misiune a Poliției Aeriene Baltice.

Robles și-a exprimat satisfacția față de inițiativele aflate în curs de desfășurare în cadrul NATO de consolidare a apărării reciproce și a descurajării, precum și de sprijinul continuu al materialelor militare pentru Ucraina, coordonând cu succes prin intermediul Uniunii Europene și al Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei (așa-numitul Ramstein). format).

Ambii miniștri au abordat și situația actuală din Africa de Nord, și în special din regiunea Sahel, fiind de acord că este extrem de îngrijorătoare pentru securitatea popoarelor africane și europene și menționând că Rusia – tot prin grupul Wagner – profită de instabilitatea guvernelor locale, astfel încât Uniunea Europeană, precum și NATO, trebuie să rămână vigilente și angajate în Africa.

Ministrul interimar al Apărării, Margarita Robles, în timpul videoconferinței

Mai multe informatii Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Etichete: Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Robles discută cu omologul său din Estonia situația din Sahel și prezența Alianței Atlantice pe flancul său estic