#Madrid –

În inițiativa „Salvator”, împreună cu GERA și Politehnica

Profesioniștii SUMMA 112 au participat timp de două zile la o rundă de teste pe teren, desfășurată la Las Rozas, a proiectului european „Salvator”, din care Serviciul de Urgență Sanitară din Comunitatea Madrid este unul dintre cercetători, alături de alte organisme. cum ar fi GERA, Grupul Special de Salvare împotriva incendiilor și Universitatea Politehnică din Madrid. Obiectivul acestui proiect, inclus în Programul H2020, este de a dezvolta instrumente de îmbunătățire a căutării și salvarii pacienților în incidente complexe, dar se concentrează și pe măsurarea constantelor fiziologice ale primului răspuns, monitorizarea stresului și a încărcăturii cognitive a profesioniștilor pentru măsoară dacă le poate reduce capacitatea de răspuns. În luna martie se va desfășura a doua rundă de exerciții pilot cu căutarea și salvarea pacienților atât la sol, cât și în aer. Madrid, alături de Franța și Germania, a găzduit primele exerciții.

Testele de teren au constat în simularea unei salvari într-un tunel îngust, întunecat, cu ochelari și echipamente tehnologice care le spuneau operații matematice pe care trebuie să le rezolve în același timp. „Ceea ce facem este să-i saturăm cu informații și să le înregistrăm semnele vitale în orice moment pentru a vedea cum reacționează și în ce moment se saturează și munca lor încetează să fie eficientă”, explică Patricia Blanco, medic șef de serviciu la SUMMA 112 și director. investigator al proiectului Rescuer.

Scopul cercetării este îmbunătățirea capacității și siguranței operaționale, în special în condiții nefavorabile, atât de mediu, cât și de infrastructură, cu un set de instrumente care oferă realitatea augmentată (AR) simțuri augmentate, ascultare îmbunătățită, detectarea toxinelor din mediu; auto-poziționare precisă fără infrastructură; suport de tehnologie cognitivă și comunicații ad-hoc robuste în cadrul echipei pentru schimburi verbale și de date. În plus, Rescuer urmărește și introducerea capacității de a extrage informații de mediu in situ și la nivel de infrastructură.

Sursa: Comunitatea Madrid – SUMMA 112 participă la un proiect european de îmbunătățire a căutării și salvarii pacienților în incidente complexe