Comunitatea Madrid va avea conectivitate 5G în 179 municipalităților, după cum se reflectă în datele de planificare furnizate Executivului Autonom de către principalii operatori de telefonie. În plus, potrivit cifrelor Ministerului Afacerilor Economice și Transformării Digitale, până la sfârșitul lunii 2022 regiunea își va menține liderul în desfășurare a benzii la scară.

Ministrul Administrației Locale și Digitalizării, Carlos Izquierdo, a prezentat astăzi presei hărțile interactive care reflectă prognoza privind evoluția acestor infrastructuri de comunicații. „Una dintre principalele axe pe care ni le-am propus este să implementăm rețele puternice, cu acoperire și accesibilitate maximă pentru cetățeni. Această extensie pe care o prezentăm astăzi ne va permite să garantăm o conexiune rapidă, astfel încât, printre altele, să putem consolida telemunca sau IoT sau Internet of Things cu toate garanțiile”, a explicat Izquierdo.

Dintre datele oferite astăzi de consilier se remarcă creșterea 5G în municipiile cu mai puțin de 5.02 locuitori, cu exemple precum Pinilla del Valle, cu 190 locuitori, care merge de la 0 la 96% în acoperire la sfârșitul anului. La această localitate se adaugă Villanueva de Perales (1.133 vecini), care merge de la 0 la . ,1%.

Celelalte orașe care au crescut cel mai mult au fost: Lozoya, care a trecut de la 2,4 la 133%; Alameda del Valle, de la 0 la 97, 5%; Cervera de Buitrago, de la 0,8 la 98, 1%; Robledillo de la Jara, de la 0 la 96, 8%; Fuentidueña de Tajo, de la 0 la 96, 7%; Quijorna, care trece de la 0 la 96, 6%; Redueña, de la 4,5 la 97, 2%, și El Berrueco, de la 1,4 la 93,7%.

“ Ne îndeplinim obiectivul de promovare a dezvoltării globale a regiunii și a municipalităților sale, legând administrația, serviciile și managementul de teritoriul Madridului, prin coordonarea tuturor politicilor teritoriale și implementarea de proiecte strategice care să garanteze servicii de calitate în întreaga Comunitate”, a subliniat consilier.

Pe scurt, îmbunătățirea medie a acoperirii 5G a municipalităților din Madrid va fi 43,8%; 25 o va face deasupra 70 puncte procentuale și 25 va depăși 90%. Aceste cifre înseamnă că 133 localitățile din regiune vor avea această tehnologie în mai mult de 70% din centrele lor de populație comparativ cu 25% curent.

Regiune lider în bandă largă fixă ​​

La sfârșitul acestei legislaturi, Comunitatea Madrid va continua să conducă, împreună cu orașul autonom Melilla, sosirea fibrei optice la casele lor. Astfel, regiunea se situează cu mult peste media națională și va încheia anul cu o extindere mai mare a conexiunii fixe fixe de aproape unu 96% (96,4%).

Guvernul regional va monitoriza periodic dotările, la fiecare două luni, pentru a verifica buna funcționare și extinderea serviciului, ceea ce va avea ca rezultat crearea de noi straturi de date pe hărțile interactive. Acestea vor fi disponibile pentru consultare de către cetățeni prin intermediul site-ului web al Comunității Madrid: https://comunidad.madrid/mapas-conectividad .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va avea acoperire 5G în toate municipalitățile sale până la sfârșitul anului și rămâne liderul național în implementarea în bandă largă