#Spania – Pentru ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, „acest program evidențiază munca importantă a clusterelor spaniole în promovarea inovării și digitalizării companiilor spaniole, în special a IMM-urilor. Printre provocările abordate „se confruntă inovarea colaborativă, evidențiind colaborarea intersectorială, internaționalizarea. de proiecte și nevoia de a dezvolta mai mult talent. Ajutorul pe care tocmai l-am aprobat va face mai ușoară atingerea acestor obiective pentru a face din Spania o țară industrializată și inovatoare.”

Pe liniile numite, au fost înregistrate 428 de proiecte în linia 3 „Proiecte de tehnologie digitală”, care dezvoltă activități inovatoare în cooperare, și 13 proiecte de „Studii de fezabilitate tehnică” (Linia 2), cu 6 dintre acestea în cooperare între mai multe AIE. Prin urmare, predomină proiectele prezentate în colaborare între diferite AEI și companii membre. Aceste proiecte depășesc 98% din total.

În ceea ce privește distribuția geografică, se remarcă trei Comunități Autonome, atât prin numărul de proiecte prezentate, cât și prin numărul de proiecte aprobate și subvenții primite: Andaluzia, Aragon și Catalonia. Acestea reprezintă aproape 70% din suma subvenționată.

Pe sectoare economice, cele trei principale în care sunt încadrate proiectele sunt TIC, Mediu și Energie și Agroalimentare, între cele trei depășind 63% din suma subvenționată.

Anunţ Apelarea de ajutor pentru Grupuri de Afaceri Inovatoare, în cadrul Planului de Redresare, a fost făcută prin Ordinul din 11 aprilie 2023, (extras publicat în BOE din 15.04.2023) și dotat cu un buget de 54 milioane euro din fondurile Next Generation (46.440.000 euro) și Bugetele Generale de Stat (7.560.000 euro).

ProgramulObiectivul principal al programului de sprijin este promovarea și accelerarea proiectelor inovatoare între IMM-uri care, în afară de formulele de colaborare oferite de clustere, cu greu ar avea suficientă amploare sau tehnologia necesară pentru a concura în Industria 4.0 sau Inteligența Artificială.

Căutați harta grupurilor de afaceri inovatoare

Mai multe informatii Portalul Grupurilor de Afaceri Inovatoare (AEI) Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Industria acordă provizoriu 54 de milioane pentru 279 de proiecte de colaborare ale grupurilor de afaceri inovatoare