Capitala Spaniei este pe cale sa aiba o strada cu numele co-fundatorului Apple, Steve Jobs. Grupul consilierilor locali ai primariei Madrid din cadrul formatiunii Uniune, Progres si Democratie (UPyD) va propune la urmatorul plen, care va avea loc pe 25 octombrie, ca orasul sa dedice o strada geniului de la Apple, Steve Jobs, decedat de curand.

Dupa cum a informat partidul in pagina sa web, Steve Jobs este „un exemplu demn de urmat” si este caracterizat prin valori precum capacitatea de inovatie, curajul in afaceri si lupta demna impotriva teribilei boli care l-a rapus. UPyD considera ca aceste calitati ii aduc merite lui Jobs ca sa primeasca „onoarea de a fi amintit in lista strazilor” din capitala Spaniei.

Munca lui Jobs la Apple, capacitatea sa de a inova au schimbat societatea moderna, maniera noastra de a intelege tehnologia, felul in care ne informam, cum ascultam muzica si pana si forma in care folosim telefonul. Toate acestea vor ramane pentru totdeauna, dar credem ca el trebuie sa fie prezent pe strazile Madridului. Impactul sau global in tehnologie, telefonie, muzica, design merita un omagiu la nivelul capitalei„, a precizat purtatorul de cuvant al grupului municipal UPyD, David Ortega.

De asemenea, potrivit UPyD, si celelalte grupuri municipale din primaria Madrid ar fi primit in mod pozitiv propunerea.