Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi licitația Acordului-cadru care stabilește condițiile pe care trebuie să le îndeplinească contractele de servicii de îngrijire a persoanelor cu dizabilități intelectuale în reședințe cu centru ocupațional. Acest acord va permite o creștere cu aproape 11% a locurilor finanțate din aceste resurse pentru a se însumează până la maximum 1 .260, 11 mai mult decât până acum . Investiția estimată se ridică la 20.490. ) .222 euro pe parcursul celor patru ani de valabilitate.

Utilizatorii acestei îngrijiri de specialitate sunt adulții cu dizabilitate intelectuală severă, moderată sau ușoară care, din cauza circumstanțelor lor și după încheierea perioadei de studii, necesită un sprijin semnificativ pentru includerea lor deplină. .

Pe lângă cazare, masă și îngrijire personală și sprijin pentru desfășurarea activităților zilnice oferite de resursa rezidențială, în centrul de muncă se desfășoară activități și ateliere care promovează achiziția. de abilități și competențe care vizează facilitarea accesului acestora pe piața muncii.

Acordul-cadru stabilește obligațiile, condițiile tehnice și activitățile specifice pe care trebuie să le asume și să le dezvolte entitățile sau companiile care gestionează acest lucru. serviciu public, gratuit pentru utilizatorii săi.

În premiile derivate din acest acord, criteriile de calitate vor prevala asupra ofertei economice, ceea ce va permite îmbunătățirea raporturilor de servicii și a serviciilor prioritizate.Propuneri care includ acțiuni, precum implementarea unui program de activități cu caracter sociocultural, timp liber și timp liber sau acțiuni de alfabetizare digitală și utilizarea în siguranță a noilor tehnologii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește cu aproape 20% locuri în reședințe cu un centru ocupațional pentru dizabilități intelectuale