Compania în curs de dezvoltare a dezvoltat un sistem bazat pe tehnologii deeptech precum nanotehnologia și fotonica care permite scăderea temperaturii oricărui material pentru a-și reduce consumul de energie și pentru a-și îmbunătăți eficiența.Cooling Photonics a primit sprijinul ACCIÓ prin linia Startup Capital, care vizează promovarea creșterii companiilor emergente cu potențial tehnologic ridicatCu această majorare de capital, condusă de Esade BAN și WA4STEAM, startup-ul, spin-off-ul Institutului Catalan de Nanoștiință și Nanotehnologie, își va mări echipa și va accelera intrarea pe piață a tehnologiei sale.Startup-ul catalan Cooling Photonics, specializat în dezvoltarea tehnologiei de răcire pentru reducerea consumului de energie, și-a încheiat prima rundă de investiții pentru o valoare de 630.000 de euro. Compania în curs de dezvoltare a creat un sistem bazat pe tehnologii deeptech, precum nanotehnologia și fotonica, care permite reducerea temperaturii oricărui material, astfel încât să-și scadă și consumul de energie și să-și îmbunătățească eficiența.

Cooling Photonics a fost beneficiarul grantului Startup Capital al ACCIÓ, agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului de Întreprinderi și Muncă, menită să promoveze creșterea startup-urilor de tehnologie și deeptech în faza inițială.

Potrivit CEO al Cooling Photonics, Javier Achiaga, „excesul de căldură determină o pierdere a eficienței dispozitivelor, provoacă defecțiuni care le pot dezactiva și crește consumul de energie”. Din acest motiv, startup-ul a dezvoltat tehnologii de răcire „sustenabile care previn sau reduc supraîncălzirea oricărui material”.

Această soluție „permite răcirea durabilă a oricărei suprafețe, fără consum de energie sau poluare, pur și simplu prin maximizarea capacității naturale a materialului de a scăpa de excesul de căldură și de a-i reduce temperatura” cu scopul de a îmbunătăți eficiența aparatelor, spune Achiaga. Potrivit CEO-ului startup-ului, tehnologia acesteia „are un mare potențial de aplicare în sectoare atât de diverse precum reglarea termică, generarea de energie, electronică, încărcarea electrică sau industria aerospațială”, alții.

Cu această rundă de investiții, condusă de rețeaua de business angels a Esade Alumni, Esade BAN, și de asociația femeilor business angels WA4STEAM (care investește în startup-uri cu femei în nucleul fondator, urmărind extinderea prezenței feminine în companiile din domeniile STEAM), evaluarea companiei emergente crește la 3 milioane de euro. Cu fondurile obținute, startup-ul își mărește deja echipa pentru a accelera introducerea pe piață a tehnologiei sale și, mai precis, pentru a începe comercializarea unei benzi de disipare termică pe care au creat-o, precum și pentru a finaliza dezvoltarea unui strat care va crește randamentul panourilor fotovoltaice.

Cooling Photonics s-a născut în 2020, ca un spin-off al Institutului Catalan de Nanoștiință și Nanotehnologie (ICN2) și a avut, de asemenea, sprijinul The Collider, programul de inovație al Mobile World Capital Barcelona, ​​care are o creștere accelerată. În prezent au un personal de 8 persoane și au sediul în Barcelona, ​​​​la La Salle Technova.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACȚIUNE

Youtube ACȚIUNE

sursă: Startup Cooling Photonics își încheie prima rundă de investiții de 630.000 de euro pentru a promova tehnologia de răcire durabilă