Agenții Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității de Investigații din Tarragona au arestat pe 12 ianuarie, în Tarragona, un tânăr de 25 de ani, în calitate de presupus autor a patru infracțiuni de tâlhărie cu intimidare.

Ancheta poliției a început pe 21 decembrie în urma jafului armat la o benzinărie din Tarragona.

În acest caz, hoțul a intrat în magazinul benzinăriei în jurul orei 20.15 și, odată înăuntru, s-a apropiat de muncitor și a etalat o armă de foc pentru a-l intimida și a cere ridicarea cutiei.

O oră mai târziu, a mers la o a doua benzinărie tot în Tarragona și a folosit-o pe aceeași mod de operare să fure banii din casa de marcat.

De asemenea, la două zile după săvârșirea infracțiunilor anterioare, deținutul a efectuat un al treilea și al patrulea tâlhărie sub amenințarea armei în alte două benzinării, una în cartierele Ponent și cealaltă în orașul Tarragona.

Din anchetă reiese că a comis toate faptele în intervalul orar după-amiază-seară și că și-a acoperit fața complet pentru a nu fi recunoscut de polițiști și camerele de securitate. În toate cele patru ocazii, a arătat o armă de foc scurtă pentru a intimida muncitorii și a obține prada financiară.

Chiar și așa, măsurile de anchetă au făcut posibilă aflarea identității autorului material al jafurilor și, în cadrul unei operațiuni de poliție din cartierul Bonavista, acesta a fost arestat joi dimineață.

În aceeași după-amiază, agenți de la Unitatea de Investigații din Tarragona au intrat și au percheziționat locuința persoanei arestate și au găsit o parte din îmbrăcămintea pe care a folosit-o la jafuri.

Deţinutul, cu numeroase dosare de poliţie pentru infracţiuni patrimoniale, a mers ieri sâmbătă în judecată iar judecătorul a dispus internarea sa în închisoare.

Zona de Comunicare

Tarragona, 15 ianuarie din 2023

sursă: Un bărbat arestat în Tarragona care a jefuit patru benzinării din oraș sub amenințarea armei a fost trimis la închisoare