#Madrid –

PE 7 SI 8 NOIEMBRIE

Spitalul Universitar Fuenlabrada, un centru public din Comunitatea Madrid, celebrează marți, 7 noiembrie și miercuri, 8 noiembrie, un nou „maraton” de donare de sânge sub deviza „Salvați vieți, donați cel puțin de două ori pe an”, în colaborare cu Centrul de transfuzii din Comunitatea Madrid. Această inițiativă își propune să consolideze rezervele de sânge pentru a răspunde cererii din spitalele din Madrid.

Spitalul Universitar din Fuenlabrada va avea deschisă sala de donații în zilele de 7 și 8 noiembrie, între orele 10:00 și 20:00. Cerințele pentru a dona sânge sunt să aibă vârsta peste 18 și sub 65 de ani, să cântărească mai mult de 50 de kilograme, să nu fie post, să nu sufere sau să fi suferit de boli transmisibile prin sânge, să treacă un scurt examen medical (măsurarea tensiunii arteriale și determinarea nivelul hemoglobinei) și răspunde la un scurt chestionar cu întrebări despre sănătate.

Pentru a mulțumi cetățenilor pentru participarea la acest nou maraton de donații, Clubul de baschet Fuenlabrada va oferi fiecărui donator două invitații la meciul Carplus Fuenlabrada împotriva Cáceres care va avea loc sâmbătă, 29 noiembrie. În plus, Clubul de Fotbal Fuenlabrada va sprijini diseminarea acestei inițiative cu scopul de a promova donația în rândul profesioniștilor și al populației.

În acest sens, Sala de clasă a Spitalului Universitar din Fuenlabrada s-a alăturat încă o dată acestei campanii cu decorarea diferitelor spații din spital cu desene realizate de pacienții internați. În acest fel, elevii din clasă au putut să lucreze de săptămâni întregi la concepte legate de donarea de sânge.

Donarea de sânge la Spitalul Universitar Fuenlabrada

Sângele este un bun esențial, care se obține doar prin donație și este necesar pentru tratarea multiplelor patologii și intervenții: la Spitalul Universitar din Fuenlabrada se transfuzează 4.600 de unități de globule roșii, 500 de unități de trombocite și 600 de unități de plasmă proaspătă congelată. an.. Donarea de sânge este un gest simplu și abia deranjant, care nu durează mai mult de 20 de minute și permite unei persoane să ajute trei pacienți diferiți cu sângele lor.

Pe lângă creșterea rezervelor de sânge prin acest tip de inițiative, se urmărește conștientizarea populației cu privire la necesitatea donării periodice de sânge pentru ca activitatea spitalului să fie menținută corespunzător. Așadar, persoanele care doresc să doneze sânge la Spitalul Fuenlabrada o pot face de luni până vineri în sala de donare, situată în pavilionul Extracții, între orele 10:00 și 20:00.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Fuenlabrada sărbătorește un nou „maraton” de donare de sânge