#Madrid –

Comunitatea Madrid prezintă cea de-a IV-a ediție a festivalului Miradas Flamenkas cu un program care îmbină arta flamenco cu muzica mondială precum senegaleză, marocană și jazz. Sub deviza Mixt, această expoziție va prezenta opt spectacole ale unor artiști precum Yerai Cortés, José El Francés, Karen Lugo, Nerea Carrasco, Diego Guerrero sau Sara Jiménez. De asemenea, va include o expoziție omagiu școlii de dans spaniol și flamenco Amor de Dios, cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

Cu un afiș conceput de Óscar Mariné, acest eveniment va avea loc în perioada 10 noiembrie – 2 decembrie la Centrul Cultural Pilar Miró din capitală, sub conducerea artistică a Paloma Concejero.

José El Francés va inaugura festivalul cu premiera lui 30 de ani: de la San Blas la Vallecasîn memoria albumului său Străzile din San Blasunde cele mai mari hituri ale lor vor fi redate împreună cu versiuni precum Încerc să te uit.

La rândul său, chitaristul Yerai Cortés va cânta sâmbătă, 11, însoțit de șase femei, într-un recital simplu și minimalist de chitară flamenco. În spectacolul său, acest tânăr interpret, pregătit la centrul Amor de Dios, își va arăta pasiunea pentru flamenco înrădăcinată în copilărie și în acordurile pe care le-a învățat tatăl său Miguel Cortés. A colaborat cu artiști precum Farruquito sau C. Tangana și acum își pregătește primul album pentru a-și lansa cariera solo de concertist.

Fuziunea dintre arta flamenco și muzica africană va veni cu Flamenco african N’Gawasub conducerea veteranului basis Pepe Bao și vocea cântăreței Sidy Samb, care va interpreta versuri în wolof, lingala, bambară, poular, franceză, engleză, bască și spaniolă.

În weekendul din 17 noiembrie, coregrafa și dansatoarea Sara Jiménez își va oferi propunerea muza mea, o operă contemporană care are ca punct de plecare versul poetului Rafael Lasso de la Vega, Acolo unde tăcerea s-a întrerupt, muzele au dansat.

În plus, dansatorii Daniel Caballero și Nerea Carrasco vor prezenta în data de 24 a acestei luni, Echilibru, povestea ambelor figuri cu două căi diferite care se hrănesc, se completează și se îmbogățesc reciproc. La fel, o alta dintre propunerile originale ale acestui eveniment cultural este cea a mexicanei Karen Lugo cu STRĂRIIalături de Cvartetul Mezcal, unde se împletesc muzica tradițională senegaleză, iberică și latino-americană.

La 1 decembrie intimitatea lui Vibrații/Emoții de Pablo Rubén Maldonado la pian și vocea recentului nominalizat la Latin Grammy Diego Guerrero. A doua zi, expoziția se va încheia cu prezentarea la Madrid a Mereu diferitde José El Ciego, care va transporta publicul la originea artei flamenco, la sunetele zambrei din Granada, farruca și tarantos.

70 de ani de la Școala Iubirii lui Dumnezeu

Aspecte Flamenco va aduce un omagiu special Școlii Amor de Dios Flamenco Art and Spaniol Dance Center cu expoziția Pentru dragostea lui Dumnezeu, 70 de ani de dans, compus din fotografii, tablouri, postere și material audiovizual care vor permite vizitatorului să cunoască despre principalii artiști care au marcat istoria acestei academii.

A fost fondată de Juan María Bourio care, în 1953, și-a transformat vechiul depozit de pe strada Montera în sediul de repetiții al companiei lui Antonio El Bailarín. În 1957, și-a mutat atelierul pe strada Amor de Dios, de unde și-a luat numele definitiv, unde au avut personalități precum Tomás de Madrid, La Tati, Paco Fernández, El Güito, Merche Esmeralda, Paco Romero, Antonio Gades, Víctor Ullate. trecut pe lângă.sau José Antonio. Alături de ei sunt profesorii Antonio Canales, Joaquín Cortés, Sara Baras, Rafaela Carrasco, Rocío Molina, Marco Flores, Olga Pericet, Alfonso Losa și Manuel Liñán.

Mai multe informatii: www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/miradas-flamenkas-2023

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid programează cea de-a IV-a ediție a festivalului Miradas Flamenkas ca o fuziune a artei flamenco cu muzica mondială