#Madrid –

ÎN CADRUL INIȚIATIVEI „PERNE DE INIMĂ”.

Spitalul Universitar din Fuenlabrada, un centru public din Comunitatea Madrid, va livra perne anatomice pacienților cu cancer de sân după o intervenție chirurgicală. Acestea sunt exemplare în formă de inimă care au fost realizate manual de Asociația Las Provincias situată în oraș și furnizate centrului spitalicesc într-o manieră complet altruistă.

Aceste perne de solidaritate fac parte din inițiativa „Heart Pillow” destinată pacienților cu cancer de sân pentru a se solidariza cu persoanele afectate de acest tip de tumoră și pentru a contribui la atenuarea disconfortului din perioada postoperatorie. Pentru aceasta s-a folosit un model aprobat care se adaptează anatomiei și nevoilor care apar în urma intervenției chirurgicale.

Printre beneficiile asociate utilizării sale se numără: amortizarea împotriva eventualelor lovituri în zonă, prevenirea frecării pe rană cu îmbrăcămintea sau în decubit, precum și prevenirea umflăturilor brațului din cauza glandelor limfatice.

În plus, pentru a spori sprijinul pentru cei care vor primi aceste perne de solidaritate în următoarele săptămâni, fiecare geantă conține mesaje pozitive și încurajatoare scrise de mână de locuitorii din Fuenlabrada.

Angajat față de bunăstarea pacientului

Din 2018, centrul Fuenlabrada aparținând unei rețele de spitale publice din Comunitatea Madrid s-a alăturat acestei acțiuni care a demonstrat că îmbunătățește confortul pacienților cu cancer de sân și care, în plus, a putut fi dezvoltată datorită implicării a personalului.de Asistenta si medici ai Spitalului de Zi Oncohematologic si Serviciului de Oncologie Medicala.

În acest context, din 2020, peste 100 de profesioniști de la Spitalul Universitar Fuenlabrada au lansat InnovaHONCO, un proiect axat pe căutarea bunăstării bolnavilor de cancer și a familiilor acestora.

În acest scop, grupul de lucru pe scară largă pe care îl reprezintă InnovaHONCO a facilitat sinergii între diferitele zone ale spitalului, având ca rezultat implementarea de conferințe, proiecte specifice și elaborarea de materiale destinate acestor pacienți cu scopul de a răspunde adecvat. cale eficientă la cele mai frecvente probleme fizice, psihologice și sociale la această populație.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar din Fuenlabrada primește perne de solidaritate pentru pacienții cu cancer de sân