#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a înmânat astăzi Medalia Internațională a Comunității Madrid președintelui ales al Republicii Ecuador, Daniel Noboa, câștigător al alegerilor din octombrie anul trecut. „Prin acest gest dorim să vă recunoaștem apărarea democrației, libertății și prosperității care sunt atât de amenințate pe continentul american și, de asemenea, pe această parte a Atlanticului”, a spus Díaz Ayuso.

„Și vrem să o facem într-un moment în care, în plus, campania lui s-a desfășurat în dificultate și nesiguranță extremă. Atât de mult încât și-a pus literalmente viața la dispoziția Ecuadorului pentru a putea fi democratic reprezentantul poporului său”, a adăugat șeful Executivului regional în cadrul evenimentului care a avut loc la Real Casa de Correos.

Potrivit lui Díaz Ayuso, această recunoaștere „este în numele tuturor locuitorilor din Madrid”. Din acest motiv, „nu ne-am dori altceva decât să vedem renașterea de noi companii, locuri de muncă, oportunități, investiții din toate colțurile lumii în Ecuador și ca ecuadorienii să-și vadă economia consolidată și, prin urmare, să ofere oamenilor săi cele mai bune servicii publice.”

„Din Comunitatea Madrid dorim să însoțim această țară pe această cale către libertate și, din acest motiv, ne angajăm să consolidăm legăturile culturale și economice atât de importante pentru prosperitatea ambelor țări”, a adăugat președintele Madridului.

Recunoașterea lui Noboa

Decorația lui Noboa exprimă recunoașterea și respectul cetățenilor madrileni față de reprezentanții țărilor străine și demnitarii de vârf ai organizațiilor internaționale pentru activitatea lor instituțională. Anterior, din 2017 în care a fost creată această Medalie, ea a fost acordată și președintelui responsabil al Venezuelei, Juan Guaidó (2020); președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzizikostas (2021); și președintele Volodymyr Zelensky în numele poporului ucrainean (2022).

Noboa, la doar 35 de ani, va fi cel mai tânăr președinte din istoria Ecuadorului. Pentru mandatul său, el a ales să se concentreze pe propuneri care atrag investiții străine și dezvoltă sectorul de afaceri al țării. De asemenea, s-a angajat să lupte împotriva insecurității de pe străzi.

Comunitatea ecuadoriană ajunge la 37.000 de locuitori în regiune, al optulea grup de populație străină ca mărime. Menține legături culturale și economice strânse cu Madridul și, în plus, va fi țara invitată la următoarea ediție a Târgului Internațional de Turism (FITUR 2024).

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso îi dă lui Daniel Noboa Medalia Internațională a Comunității Madrid pentru apărarea „democrației și libertății atât de amenințate”