#Madrid –

PNEUMOLOGIA LANSA O RESEDINTA CU LOCAL

Spitalul Universitar Severo Ochoa a primit 47 de noi rezidenți care, pe o perioadă de doi până la cinci ani, vor fi instruiți într-una dintre cele 33 de specialități acreditate, inclusiv Serviciul de Pneumologie, care este încorporat pentru prima dată cu un loc de rezidențiat. Conferința inaugurală a fost susținută de directorul Institutului Cardiovascular al Spitalului Clinic San Carlos și președintele Societății Spaniole de Cardiologie (SEC), Julián Pérez Villacastín.

La această zi de întâmpinare a noilor rezidenți care își încep pregătirea și rămas bun de la cei 41 de noi specialiști care își încheie rezidențiatul în 2023 au participat și managerul spitalului, Domingo del Cacho, directorul medical, María Teresa Requena, directorul de Nursing. , Manuel Ibáñez, și șeful de studii didactice în formare specializată, José María Romeo.

Cuvinte din trecut, prezent și viitor

În discursul său din cadrul conferinței inaugurale a actului, președintele Societății Spaniole de Cardiologie și directorul Institutului Cardiovascular din Spitalul Clinic San Carlos, Julián Pérez Villacastín, a vorbit despre factorii de risc cardiovascular din Spania în primul deceniu al secolului XXI, inclusiv „fumatul, colesterolul crescut, hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul”. În plus, Pérez Villacastín le-a recomandat tuturor participanților că pentru a menține o inimă sănătoasă „cel mai bine este să urmați dieta mediteraneană cu produse precum ulei de măsline extravirgin; fructe și legume; nuci, leguminoase și semințe; ierburi și condimente bogate în antioxidanți. ; pește și crustacee; ​​brânză și iaurt; apă și exerciții fizice și consum moderat de ouă și carne ocazională”. Președintele SEC și-a încheiat cuvintele sfătuind noii rezidenți și noii specialiști să se bucure de această dietă „întotdeauna în bună companie”.

După conferința susținută de Pérez Villacastín, Víctor Díaz Chacón, Cristina Jacome, Irene Conesa, Natalia Martos și Jesús María García Sos, cinci dintre cei 41 de noi specialiști pregătiți la Spitalul Severo Ochoa, au luat cuvântul pentru a mulțumi tuturor profesioniștilor din centru. implicarea sa în procesul de specializare și experiența dovedită de a oferi o practică de îngrijire de calitate și cea mai bună îngrijire pentru pacienți și utilizatori. În plus, au evidențiat oportunitatea pe care au avut-o de a se antrena într-un mediu apropiat de sănătate și cu sentimentul de apartenență la o echipă, cu amintiri speciale ale momentelor dificile trăite în cea mai gravă perioadă a pandemiei de COVID-19.

premiu științific

Partea finală a actului a fost rezervată pentru înmânarea Premiului XX Științific pentru Rezidenți. La modalitatea Lucrări științifice, premiul I a revenit rezidentei în psihologie clinică, María Carmen Caballero, pentru cercetarea intitulată în limba engleză „Tulburare de personalitate limită și violență în partener intim: o revizuire sistematică”; Premiul II a fost acordat rezidentei Farmaciei Spitalului, María Jiménez Meseguer, pentru lucrarea „Experiența de viață reală: inhibitori de kinaze în combinație cu terapia hormonală în tratamentul cancerului de sân metastatic”, iar premiul al treilea a fost acordat de rezidenta din Biochimie clinică, Silvia Martín Garrido, pentru lucrarea sa științifică intitulată „Review of adequacy of the adequacy of the referring criteria to the Nephrology service from PC”.

La modul Cazuri Clinice, recunoașterile au fost pentru rezidenții de Cardiologie, Julia Gómez Diego, premiul I pentru lucrarea sa „Inflamație sau ischemie?”, și rezidenții de Oncologie Medicală, Laura Pizarroso, premiul II pentru cazul clinic „Breaking the mold: locally”. cancer mamar avansat. Spațiu fără chirurg?’.

Predare în pregătire de specialitate

El Spitalul Severo Ochoa este acreditat pentruPredare în Pregătire de specialitateîn domeniul Sănătăţii din 1988. În prezent are 33 de specialităţi acreditate în care sunt pregătiţi anual aproape 200 de rezidenţi. În plus, spitalul primește pregătire și pentru rezidenții Unității de Predare a Îngrijirii Familiale și Comunitare de Sud, precum și pentru rezidenții Unității de Predare a Sănătății Mintale a Spitalului Universitar José Germain.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Severo Ochoa încorporează 47 de noi rezidenți pentru pregătirea lor de specialitate