#Madrid –

Vizitele în diferite zone ale spitalului sunt efectuate de membri cheie ai centrului

Spitalul Universitar Príncipe de Asturias (HUPA) din Alcalá de Henares a fost premiat pentru proiectul său „Vizite de umanizare la pacienți din spital: Manageri care ascultă în zona de leadership umanizat” în prima ediție a Premiilor acordate de Humans Fundație pentru cele mai bune proiecte de umanizare. Propunerea HUPA a fost unul dintre cei 5 câștigători dintre cele 293 de lucrări de la organizații, profesioniști activi și asociații de pacienți din domeniul sănătății și sănătății sociale depuse acestor premii și cu care această entitate caută o îngrijire mai umanizată.

Proiectul premiat al Spitalului Universitar Príncipe de Asturias a fost lansat în 2018 și constă în efectuarea unei serii de vizite de către membrii Comitetului de Umanizare și ai conducerii Centrului în diferitele zone de spitalizare prin ascultarea activă a Cunoaște, de primă mână, nevoile și așteptările pacienților și ale familiilor acestora.

Accentul principal este de a încerca implementarea unui proces de apropiere a managerilor de locul în care se desfășoară activitatea de îngrijire, de a include nevoile exprimate de pacienți în procesul decizional și de a le transmite preocuparea profesioniștilor. managerilor pentru îmbunătățirea experienței lor în timpul șederii lor la spitalul nostru.

Procesul de vizită constă din mai multe părți. În prima, care are loc înaintea vizitei, se informează zona care face obiectul vizitei în aceeași zi și se selectează aleatoriu o serie de pacienți pentru a efectua interviul. La sosirea la unitate, membrii echipei se prezintă celor responsabili și profesioniștilor care lucrează în schimbul respectiv.

Ulterior, în timpul vizitei, membrii care urmează să efectueze vizita se prezintă, explică scopul interviului, caracterul voluntar al acestuia și confidențialitatea acestuia.

Se realizează un interviu semistructurat cu diferite întrebări deschise care abordează aspecte precum experiența cu facilitățile/ospitalitatea sau informațiile oferite despre atenția la procesul bolii, educația pentru autoîngrijire, nivelul de durere și control, nivelul de angoasa/anxietatea/teama suferită în timpul șederii, odihnei, confidențialității sau confidențialității, precum și a tratamentului și informațiilor oferite de profesioniști.

Instrument de calitate percepută

Acest instrument complementar altor metode de colectare a calității percepute în centru, servește la explorarea experiențelor pacienților din punct de vedere calitativ prin vizite programate la pacienții tratați la spital de către membrii Comitetului de Umanizare și adresa centrului. De la implementarea sa, au fost efectuate 13 vizite, au fost depistate 71 de oportunități de îmbunătățire și au fost realizate 80% din acțiunile prioritare.

Comitetul de umanizare și calitate percepută al centrului este multidisciplinar și este format din 11 membri, pe lângă cei 55 care fac parte din cele 7 grupuri de lucru care analizează rezultatele satisfacției și experienței pacientului și familiei și propun și implementează numeroase îmbunătățiri de umanizare .

Acest proiect face parte din Planul de Umanizare pentru Îngrijirea Sănătății al Serviciului de Sănătate din Madrid în secțiunea Conducere și Organizare Umanizată, prin care Comitetul de Umanizare a Spitalului a detectat nevoia de a cunoaște direct despre pacienți și familiile acestora percepția asupra îngrijirii sănătății. au primit și, de asemenea, integrează liderii organizației în acest proces pentru a îmbunătăți luarea deciziilor și execuția oportunităților de îmbunătățire detectate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias, premiat de Fundația Humans pentru un proiect de ascultare activă a pacienților și familiilor