#Madrid –

Împreună cu alte 33 de centre de sănătate din Spania

Spitalul Universitar Príncipe de Asturias (HUPA), un centru public din Comunitatea Madrid, situat în Alcalá de Henares, participă, prin Unitatea de Cardiologie Pediatrică a Serviciului de Pediatrie, la un studiu multicentric împreună cu alte 33 de spitale din toată lumea. lume.teritoriul național pentru a analiza caracteristicile și rezultatele primului Registru spaniol al valvei aortice bicuspide (REVAB). Boala valvei aortice bicuspide este cea mai frecventă boală cardiacă congenitală în populația generală, cu o prevalență de 0,5-2%. Această patologie constă într-o alterare genetică care produce o formare anormală a valvei și a structurii peretelui aortic.

În aceste cazuri, valva aortică este formată din două foițe inegale (în loc de cele trei foițe prezente de obicei într-o valvă sănătoasă). Unul dintre aceste prospecte este de obicei mai mare ca urmare a fuziunii decât ar fi în mod normal două pliante. În același timp, această patologie este frecvent asociată cu alte anomalii cardiovasculare. Importanța diagnosticului său precoce constă în posibilitatea dezvoltării unor complicații la vârsta adultă, fie din cauza unei defecțiuni a valvei în sine și/sau din cauza dilatației aortei ascendente.

În numele Spitalului Príncipe de Asturias, Dr. Henar Rojo Sombrero, de la Serviciul de Pediatrie HUPAcare explică că „obiectivul acestui studiu este de a descrie caracteristicile pacienților pediatrici cu BAV într-un registru al populației”.

Potrivit datelor publicate pe 18 iulie în Ediția pe net din Jurnalul Spaniol de Cardiologie, au fost analizați în total 1.681 de pacienți din 33 de spitale. Majoritatea (1.158, 69,6%) erau bărbați. Morfologia valvei a fost orizontală în 63,4% (1.012) și pură (Sievers de tip 0), 28,4% (469). 63,7% (1.060) au avut doar BAV și 23,4% (390) au avut leziuni obstructive pe partea stângă. Din total, 8,6% (145) au necesitat o intervenție asupra valvei aortice.

Datele pacienților au fost obținute de la REVAB în Pediatrie (cu vârsta sub 18 ani). Pentru analiza datelor, pacienții au fost împărțiți în 2 grupuri în funcție de caracteristicile lor: pacienți cu BAV singur și pacienți cu BAV concomitent și boală cardiacă congenitală. Aceste date reprezintă prima descriere bazată pe populație a prezentării clinice și a rezultatelor la pacienții REVAB Pediatric.

Unitatea de Cardiologie Pediatrică a Spitalului Príncipe Asturias îngrijește anual peste 1.500 de pacienți în ambulatori, precum și pacienți pediatrici care necesită evaluare cardiologică în timpul admiterii în Unitatea de Neonatologie, la etajul de spitalizare sau în timpul șederii în Departamentul de Urgență.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Príncipe de Asturias participă la primul registru spaniol al celor mai frecvente boli congenitale de inimă în rândul populației generale