#Madrid –

Centrul public din Madrid are o unitate specializată pentru cefalee

Unitatea de Cefalee a Serviciului de Neurologie al Spitalului Universitar La Princesa se alătură, încă o dată, Zilei Internaționale de Acțiune împotriva Migrenei, care se sărbătorește pe 12 septembrie, cu scopul de a sensibiliza populația cu privire la această patologie care se numără printre 20 de boli cele mai invalidante, conform OMS. Migrena este o patologie foarte frecventă și este primul motiv neurologic de consultare pentru medicul de familie. Durerea poate fi foarte invalidantă, modificând calitatea vieții celor care suferă de ea. Prin urmare, în cazul pacienților care nu răspund la tratamentele convenționale, evaluarea este necesară într-o Unitate Specializată de Cefalee, precum cea de la Spitalul La Princesa, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid.

Această unitate constituie o zonă specifică situată în acest centru de sănătate publică din Comunitatea Madrid, care este responsabilă de îngrijirea pacienților cu patologii ale sistemului nervos și care funcționează într-o manieră multidisciplinară cu alte unități precum Unitatea de Durere sau Unitatea de Neurochirurgie . .

Unitatea de Cefalee, creată în 2014, are o vastă experiență în cercetare, în special în predicția atacurilor de migrenă și în utilizarea noilor tehnologii și biomarkeri. Acest lucru este demonstrat de cele peste 20 de premii cu care i-a fost recunoscută activitatea de cercetare în acest domeniu, peste 100 de publicații indexate și 2 brevete acordate. De asemenea, șefa unității, neurologul Ana Gago, a fost distinsă anul acesta de către Societatea Spaniolă de Neurologie (SEN) cu Premiul ‘SEN Dureri de cap’.

TRATAMENT PERSONALIZAT CU MIGRENA

Migrena este o boală clasificată în grupa durerilor de cap primare, adică unde cefaleea este simptomul și boala principală. Pentru fiecare durere, strategia de acțiune este diferită, de unde și importanța unui diagnostic precis pentru a concepe un protocol de tratament potrivit fiecărui pacient.

Pe lângă medicamentele indicate în fiecare caz, există tehnici specifice pentru tratamentul anumitor tipuri de durere, cum ar fi blocarea anestezice sau infiltrarea cu toxină botulină, aplicate întotdeauna sub indicația medicului neurolog și din care Unitatea de Cefalee a Spitalului Universitar. de la Princesa are o vastă experiență de utilizare.

De asemenea, în cadrul Planului de Umanizare al Serviciului de Neurologie se desfășoară diferite inițiative pentru îmbunătățirea calității vieții acestui tip de pacienți, precum discuții de instruire pentru cei afectați de această patologie și personalul sanitar, crearea unei aplicații mobile cu explicații. videoclipuri și infografice, atenție directă prin e-mail cu pacienții unității sau colaborare strânsă cu asociațiile de pacienți, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul La Princesa se alătură Zilei Internaționale de Acțiune împotriva Migrenei pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța acesteia