#Madrid –

Agenda culturală a Comunității Madrid pentru acest weekend va include startul celei de-a treia ediții a Madrid Urban Fest, care va avea loc în perioada 8-23 septembrie la Centrul Cultural Pilar Miró din Villa de Vallecas. Un eveniment esențial pentru iubitorii genului urban, care va cuprinde un amplu program de activități.

Concertele, care auDesfășurate în fiecare vineri și sâmbătă, ele sunt o mostră a amplitudinii de viziune a noii culturi de artiști, din ce în ce mai puțin restrânși și mai amestecați cu alte ritmuri și tendințe. Rapperul K1ZA va deschide programul pe 8 septembrie. În continuare, va evolua argentiniana Sofía Gabanna, formată în dans clasic și flamenco, dar un rapper convins, cu un sound unic și inconfundabil, care a deschis porțile turneelor ​​din Spania, Mexic și Argentina.

Gabriel Díaz, mai cunoscut drept Shoda Monkas, este muzicianul din Albacete care va închide (sâmbătă, 9 septembrie) concertele primului weekend cu piesele sale elegante care pleacă de la cel mai clasic rap pentru a ajunge la sunete mai experimentale. În plus, această ediție va comemora, cu o expoziție a fotografului Selectormarx, apariția, în urmă cu 50 de ani în SUA, a muzicii rap. Un artist care și-a concentrat o mare parte din munca sa pe universul hiphop.

La rândul său, ciclul Artă vie în vile își va continua programarea aducând arta de acțiune a artiștilor Enrique Gimeno, Sara Ruíz, Lara Brown, Nayarit Fuentes Licht și Jorge Bayo, în piețele orașelor Nuevo Baztán (9 septembrie), Chichón (9 septembrie) și Buitrago del. Lozoya (10 septembrie).

În același mod și continuând cu programarea sezonieră, Sala Neagră a Teatros del Canal va mai avea o săptămână cu ciclul Canalul Baila, expoziția creatorilor și companiilor profesioniste consolidate sau emergente care au desfășurat o rezidență de creație artistică la Centrul Coregrafic Canal în sezonul trecut. Vinerea aceasta telespectatorii se vor putea bucura de spectacol TRANSFER, din Elephant in the black. O piesă vag inspirată dintr-o operă din repertoriul teatrului clasic: Livada de cireșide Anton Cehov.

Sala Verde a Teatros del Canal va avea pe tablourile sale reprezentarea Prima facie (până pe 17 septembrie), de dramaturgul australian Suzie Miller. Interpretată în varianta spaniolă de Vicky Luengo, lucrarea constituie monologul unei femei, avocată, aflată în vârful carierei, obișnuită să câștige toate dosarele cu care se confruntă. Însă violul pe care îl suferă din mâna unui coleg o va plasa de partea cealaltă a justiției ca victimă și va suferi consecințele unui sistem juridic care îi pune sub semnul întrebării povestea.

În cele din urmă, sala José Luis Alonso a Teatrului de la Abadía are premiera, până la 1 octombrie, a piesei regizate de dramaturgul francez Pascal Rambert, Finlanda, povestea unui cuplu pe cale să se despartă fără speranță, interpretată de Irene Escolar, Israel Elejalde și Julia Rodríguez.

Muzica în vilele din Madrid

În plus, în acest weekend începe cea de-a cincea ediție a ciclului coral A Villa Voz, un turneu muzical al vilelor din Madrid, care va avea loc în fiecare weekend până pe 15 octombrie. Aceasta este o propunere dezvoltată de Fundația Orchestrei și Corurilor din Comunitatea Madrid (Fundația ORCAM) care va avea mai multe concerte susținute de pianista Karina Azizova, sub conducerea lui Jordi Casas, și se va desfășura în decoruri unice în cele unsprezece orașe. din Madrid și că în acest weekend se poate savura în Manzanares el Real (9 septembrie), Chinchón (10 septembrie).

Programul va combina unele dintre cele mai reprezentative lucrări ale repertoriului coral de inspirație spaniolă sau spaniolă ale unor autori precum Albert Guinovart, Isaac Albéniz, José Padilla, Manuel López-Quiroga, Amadeo Vives, Tomás Bretón, Ruperto Chapí, Federico Chueca, Javier. Carmena, Pablo Sorozábal sau Agustín Lara.

Expoziții în muzee și săli regionale

În diferitele săli și muzee regionale, va fi oferită o ofertă variată cu diferite propuneri precum cea prezentată în El Águila, care vă invită să aflați despre moștenirea fotografului Bernard Plossu (1945, Vietnam), prin intermediul expoziției. Madrid. Bernard Plossu, acea Se poate bucura gratuit până pe 17 septembrie.

ȘIMuzeul Centrului de Artă Dos de Mayo-CA2M adăpostește Juan Muñoz. În ceasul violetdedicată producției artistului în anii 1980. Tot la Muzeul CA2M vă puteți bucura, până pe 7 ianuarie a anului viitor, de expoziția Arhipelaguri cu moale. Colecțiile Muzeului CA2M și ale Fundației ARCOcu figuri fundamentale de pionierat precum George Tony Stoll sau Andrés Senra.

Biblioteca Regională din Madrid propune retrospectiva până pe 22 octombrie Buero va fi opera luia, dedicat vieții și operei lui Antonio Buero Vallejo, cu un eșantion interesant de documente legate de autor, dintre care multe sunt păstrate în Biblioteca Regională din Madrid ca parte a Arhivei Personale a autorului, un set documentar care, Din 2017 , a ajuns in mai multe faze si inca se lucreaza.

Până pe 1 octombrie, Muzeul Casa Lope de Vega prezintă Clasicii pe ecrane (1975-2022). Obiectivul său este de a arăta relația stabilită între teatrul Epocii de Aur și ecrane din acel moment și până în prezent, într-o perioadă în care noua comedie s-a adaptat la diferitele mijloace de exprimare artistică și culturală apărute, în special în ultimii ani, odată cu ascensiunea rețelelor sociale.

Muzeul Locul Nașterii Cervantes din Alcalá de Henares expune, până pe 17 septembrie, Tradiție și sărbătoare în țara lui Cervantes. Iar în Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid puteți vedea, până pe 24 septembrie, Ultimele zile ale lui Tartessusprima expoziție majoră dedicată în Spania acestei civilizații, care reunește 230 de piese din diferite instituții, printre care se remarcă cinci sculpturi noi în piatră cu chipuri umane.

La rândul său, eșantionul Vizualizări. Peisaje urbane ale Comunității Madrid, include 58 de instantanee ale vieții de zi cu zi din raioanele și orașele capitalei din regiune. Aceasta este prima expoziție din Estufa Grande, recent restaurată, din Grădinile Palacios din Finca Vista Alegre, din cartierul Carabanchel. Acesta poate fi vizitat gratuit până pe 22 octombrie.

De asemenea, Executivul regional colaborează cu diferite instituții în promovarea și diseminarea culturii. În acest sens, se remarcă expoziția de la Muzeul Național Thyssen-Bornemisza dedicată tradiției cunoașterii oculte și reflectării acesteia în artele vizuale. Ocultul, în colecțiile ThyssenBornemiszapoate fi vizitat în galeria de artă din Madrid până pe 24 septembrie 2023. Casa Encendida a Fundației Montemadrid găzduiește, până la 7 ianuarie 2024, Picasso: fără titlu, expoziție care reunește 50 de piese din ultima perioadă a artistului (1963-1973), dintre care 12 nu fuseseră expuse publicului până în prezent și este pentru prima dată când sunt expuse în Spania.

De asemenea, împreună cu Patrimoniul Național, puteți vizita și expoziția de fotografie din grădinile Campo del Moro care acoperă Siturile Regale și arhitectura și principalele lucrări ale Galerii Colecțiilor Regale.

Vineri, 8 septembrie

Prima facie

Suzie Miller

Până pe 17 septembrie – 20:00 – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Programare Madrid Urban Fest 2023

Program Dance Channel 2023 – Teatrele Canal

Sambata 9 septembrie

Programare Madrid Urban Fest 2023

Programul ciclului Artă în vilele din Madrid 2023

Programarea ciclului coral A Villa Voz, un turneu muzical al vilelor din Madrid 2023

Duminică 10 septembrie

Finlanda

Pascal Rambert

Până la 1 octombrie – 20:00 – Sala Jose Luis Alonso – Teatro de la Abadía. MADRID

Programul ciclului Artă în vilele din Madrid 2023

Programarea ciclului coral A Villa Voz, un turneu muzical al vilelor din Madrid 2023

Muzee și expoziții

Juan Muñoz. În ceasul violet

Până pe 7 ianuarie 2024 – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÓSTOLES

Buero va fi opera lui

Până pe 22 octombrie 2023 – Biblioteca Regională Madrid. MADRID

Madrid. Bernard Plossu

Până pe 17 septembrie 2023 – Sala El Águila. MADRID

Ultimele zile ale lui Tartessus

Până pe 24 septembrie 2023 – Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid. ALCALÁ DE HENARES

Arhipelaguri cu moale. Colecțiile Muzeului CA2M și ale Fundației ARCO

Până pe 7 ianuarie 2024 – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÓSTOLES

Ultimele zile ale lui Tartessus

Până pe 24 septembrie 2023 – Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid. ALCALÁ DE HENARES

Picasso: Fără titlu

Până la 7 ianuarie 2024 – La Casa Encendida de Fundación Montemadrid. MADRID

Tradiție și sărbătoare în țara lui Cervantes

Până la 17 septembrie 2023 – Muzeul Locul Nașterii lui Cervantes. ALCALÁ DE HENARES

Ce se ascunde în colecțiile Thyssen-Bornemisza

Până la 24 septembrie 2023 – muzeu național Thyssen-Bornemisza. MADRID

Expoziție fotografică Royal Sites – Colecții regale

Până în decembrie 2023 – Plimbarea Doamnelor din Grădinile Istorice ale Palatului Regal. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea aduce tot ce este mai bun din scena urbană și arta performanței în piețele și scenele din Madrid