#Madrid –

Mâine, Comunitatea Madrid va lansa o nouă campanie de informare pentru a sensibiliza tinerii cu privire la utilizarea prezervativelor și pentru a evita infecțiile cu transmitere sexuală (ITS). Cu motto-ul Fii mereu atent, un alt dintre obiectivele sale principale este conștientizarea importanței menținerii unor relații sigure, folosind metode adecvate de prevenire într-o zonă a sexualității responsabile.

Campania, promovată de Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, va fi difuzată în ziare de informare generală, posturi de radio, media digitală, precum și în zonele de tranzit ale acestui grup de populație și mediile universitare. De asemenea, pe rețelele sociale precum Facebook, Twitch, Spotify și Instagram.

Paralel cu Întotdeauna prudență -care va fi în vigoare până la sfârșitul acestei luni- guvernul regional va începe în curând Plan de acțiune pentru prevenirea și controlul HIV și a altor ITS. Acesta din urmă include educația emoțional-sexuală ca linie strategică pentru menținerea relațiilor sigure într-un cadru de respect și evitarea problemelor de sănătate și a sarcinilor nedorite. Acesta va include instruirea cadrelor didactice și intervenții cu cetățenii; consolidarea accesului la testele de diagnosticare rapidă pentru depistarea precoce și vaccinarea ca măsură de apărare eficientă.

Comunitatea Madrid va activa, de asemenea, un program multidisciplinar pentru a oferi un răspuns coordonat la fenomen chemsex în regiune, datorită proliferării practicilor intime asociate consumului de droguri. Acest comportament de risc este legat de transmiterea diferitelor patologii.

Pe lângă Direcția Generală de Sănătate Publică și Serviciul de Sănătate din Madrid, mai multe societăți științifice, Consiliul Municipal din Madrid, entități LGTBI și tehnicieni de testare rapidă a ITS vor participa la această inițiativă de aprofundare în prevenire.

Cele mai frecvente cazuri

Cele mai frecvente ITS din regiune sunt gonoreea, candidoza și sifilisul, cu un total de 4.309, 3.863 și, respectiv, 1.150 de cazuri înregistrate în acest an. De asemenea, printre cele mai frecvente sunt trichomonaza, chlamydia, herpesul genital, hepatita B cu virusul papiloma uman și HIV.

Guvernul de la Madrid are o rețea de Rețeaua de Servicii de Prevenire și Diagnostic Precoce pentru HIV și ITS cu Teste Rapide HIVcu mediatori culturali specializați în sănătatea sexuală.

Acești profesioniști deservesc oricine are nevoie, într-un mediu de confidențialitate și adaptat nevoilor acestora. Acestea sunt distribuite în 14 centre de sănătate din regiune și în alte 38 de unități municipale și ONG, care în 2022 au efectuat 18.850 de teste cu aceste caracteristici.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății dezvoltă o gamă largă de acțiuni de formare față în față și pe net pentru profesioniști și familii. Are o linie de subvenții pentru proiecte de prevenire destinate entităților non-profit.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează o campanie de conștientizare a tinerilor cu privire la utilizarea prezervativelor și pentru a evita infecțiile cu transmitere sexuală