#Madrid –

Pentru a aborda principalele patologii ale pacienților foarte vârstnici

Spitalul Universitar Infanta Sofía, un centru public al Comunității Madrid situat în San Sebastián de los Reyes, a devenit anul acesta sediul celui de-al XXIV-lea Congres al Societății de Geriatrie și Gerontologie din Madrid, care, cu titlul „Dovezi științifice în cei foarte bătrâni”, reunește specialiști din diferite servicii clinice precum și geriatri din mai multe spitale din regiune pentru a discuta despre managementul și tratamentul pacienților în vârstă.

Obiectivul principal al acestui eveniment este de a împărtăși abordarea acestor oameni de a obține o calitate mai bună a vieții în acești ani. Printre subiectele care vor fi prezente la acest congres, se va discuta patologia cardiacă și anticoagularea și se va deschide o masă rotundă privind tratamentul osteoporotic la persoanele foarte în vârstă, masă în care va interveni reumatologia și geriatria. În următorul tabel de discuții „Plan de decizie în avans în diferite domenii”, în care vor interveni atât îngrijirea primară, cât și cea spitalicească și îngrijirea în rezidențe.

Mai mult, importanța și beneficiul exercițiului fizic la persoanele în vârstă pentru a menține o viață activă și pentru a promova îmbătrânirea sănătoasă a fost demonstrată pe scară largă. În acest sens, cel Spitalul Universitar Infanta Sofia desfășoară un program specific prin Unitatea de Geriatrie Multiprofesională în colaborare cu Direcțiile de Seniori și Sport din Consiliul Local San Sebastián de los Reyes. Printr-o evaluare geriatrica cuprinzatoare, persoanele din municipiu in varsta de peste 70 de ani si odata ce abilitatile si problemele lor medicale, functionale, mentale si sociale au fost evaluate, se stabileste un plan coordonat si integrat cu urmarire pe termen lung pentru a le incuraja sa se angajează într-o activitate.fizica adaptată ca practică esenţială pentru o viaţă sănătoasă.

Conferința principală a congresului va aborda această problemă cu titlul „Dovezi ale beneficiului exercițiului fizic la persoanele foarte în vârstă”. În continuare, diferiți specialiști vor prezenta cele mai recente progrese în ceea ce privește deteriorarea cognitivă și apoi se vor concentra pe intervenția socială în fața fragilității sociale a vârstnicilor. Acest congres va aborda și diferitele experiențe cu noua lege care reglementează eutanasia.

Geriatrie la Spitalul Universitar Infanta Sofia

Spitalul Infanta Sofia dispune de o Unitate Multiprofesională cu o gamă largă de îngrijiri care include Asistența Spitală pentru bătrâni, Unitatea de Ortogeriatrie, Îngrijiri la Azil și Consultații în Ambulatoriu cu agende monografice pentru tulburări cognitive, căderi, oncogeriatrie sau cardiogeriatrie.

La toți pacienții cărora îi îngrijim, echipa de lucru pune un accent deosebit pe promovarea calității vieții pacientului, prin menținerea capacității funcționale a acestora prin practicarea unei activități fizice adaptate. Serviciul de Geriatrie HUIS vede anual în medie 3.000 de pacienţi în ambulatoriu, peste 700 de internări de persoane în vârstă şi aproape 800 evaluaţi în fiecare an în Serviciul de Urgenţă al acestui centru de sănătate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Infanta Sofia, sediul Congresului Societății de Geriatrie și Gerontologie din Madrid