Diferitele ateliere telematice oferă informații femeilor însărcinate

Spitalul Universitar Infanta Sofia sărbătorește Săptămâna Lumea alăptării cu scopul de a promova, susține și proteja sănătatea sugarilor din întreaga lume. Pe langa beneficiile importante pe care le aduce atat mamei cat si bebelusului, genereaza o importanta legatura afectiva mama-copil. Asistența medicală, moașele și Serviciile de Ginecologie și Obstetrică ale Spitalului, precum și Pediatrie, au pregătit un program cu diferite ateliere și discuții pentru a contribui la darea vizibilității motto-ului din acest an „Să promovăm alăptarea. Sprijinirea și educarea”.

De la Spitalul Infanta Sofía a fost organizat un program de ateliere telematice pentru familii prin intermediul unei platforme zoom nr nevoie de pre-înregistrare și gratuit. Sesiunile sunt destinate mamelor, taților și familiilor bebelușilor care alăptează, abordează probleme precum extracția laptelui atunci când apar dificultăți în perioada postpartum, cum este cazul gravidelor cu risc crescut și/sau cu cezariană programată cu mai multe posibilități de separarea după nașterea nou-născutului. Obiectivul este de a oferi cunoștințe prealabile despre alăptare, de a reduce nevoia de suplimentare a formulei artificiale și de a prioritiza exprimarea și suplimentarea cu lapte matern ori de câte ori este posibil, susținând decizia informată a mamei.

Pe parcursul acestor ședințe sunt explicate pozițiile care favorizează o participare mai activă la travaliu pentru a favoriza dezvoltarea normală a acestuia, deoarece aceasta facilitează inițierea alăptării în prima oră după naștere. Femeile însărcinate vor putea lămuri îndoielile cu privire la mastita, semnele de transfer eficient al laptelui, printre alte aspecte, dar vor participa și la un atelier de yoga postpartum. Trebuie doar să se conecteze la fiecare atelier prin ID-ul și parola furnizate pe posterul atașat.

Promovarea alăptării în Spital

În secția de spitalizare Obstetrică, sesiuni de sprijin pentru alăptare în care se dau îndrumări și recomandări pe lângă promovarea contactului piele-cu-piele și rezolvarea îndoielilor în timpul internării mamelor.

Spitalul are un Comisia pentru Alăptare formată din medici pediatri, ginecologi, moașe și personal care alăptează care propun inițiative de promovare a alăptării, participă la formarea profesioniștilor și promovează sprijinul și informarea mamelor care decid să-și alăpteze copiii.

.

Beneficii pentru mamă și nou-născut 10

Alăptarea accelerează recuperarea mamei după naștere, reducând riscul de hemoragie postpartum și accelerând pierderea în greutate acumulată în timpul sarcinii. Ai mai puțin risc de hipertensiune arterială și scade depresia postpartum. În plus, osteoporoza și cancerele de sân și ovar sunt mai puțin frecvente la femeile care și-au alăptat copiii. Laptele matern este cel mai bun aliment pe care un bebeluș îl poate primi.