#Madrid –

Inaugurat de Directorul General de Asistență al SERMAS, Almudena Quintana

Spitalul Universitar Infanta Cristina, situat în Parla și aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a organizat Prima Zi Națională a Preabilitarii Chirurgicale. Este o tehnică care se adresează pacientului în mod cuprinzător înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale. HUIC, care este un pionier în această practică, a fost primul spital din Spania care a permis, în 2018, o consultație de preabilitare chirurgicală.

Spitalul Universitar Infanta Cristina, din rețeaua publică a Comunității Madrid, a organizat Prima Zi Națională de Preabilitare Chirurgicală, în care asistenți medicali, medici interniști, chirurgi, anestezisti, kinetoterapeuți și studenți la asistenta medicală și la medicină au analizat importanța acestei tehnici multimodale. care abordează cuprinzător pacientul înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale. Ziua a fost inaugurată de directorul general de îngrijire al SERMAS, Almudena Quintana, și de directorul medical și managerul interimar José Gilberto González Antón.

Preabilitarea se realizează într-un consult condus de o asistentă medicală și un medic internist și susținut de o echipă multidisciplinară care realizează o evaluare bio-psihosocială completă (evaluare fizică, nutrițională, comorbidități, medicație uzuală; evaluare psihologică, evaluare analitică…) și prescrie tratamentul necesar sub coordonarea medicului internist. Cu o zi înainte de operație, pacientul este programat din nou pentru a evalua rezultatele optimizării lor. La o lună de la operație, se efectuează o nouă evaluare pentru a confirma că pacientul nu și-a pierdut calitatea vieții sau funcționalitatea și pentru a trata, dacă este necesar, eventualele modificări.

Spital de pionierat în preabilitarea chirurgicală

Programul de Preabilitare Chirurgicală a fost lansat la jumătatea anului 2018 la Spitalul Infanta Cristina (Parla, Madrid). A fost primul centru de sănătate spaniol care a permis o consultație pentru o abordare cuprinzătoare a pacientului înainte de operație, evitând astfel numeroase complicații precum vizitele pregătitoare repetate la spital, o ședere lungă după intervenție și chiar reinterne după externare.

Sărbătorirea acestei zile „este o piatră de hotar foarte importantă, care plasează din nou sistemul de sănătate din Madrid ca unul dintre cele mai avansate și inovatoare din țara noastră și din toată Europa”, a declarat directorul general al asistenței medicale în timpul discursului său la eveniment. deschidere..

Îmbunătățirea calității vieții pacienților este o axă strategică a Ministerului Sănătății. Preabilitarea chirurgicală plasează pacientul în centrul intervenției chirurgicale înaintea chirurgului care o va efectua și întărește rolul asistentei medicale în cadrul asistenței medicale din Madrid la toate nivelurile de îngrijire.

Din acest motiv, „lucrarea pentru promovarea autonomiei și specializării acestora, consolidarea activității lor în proiecte de cercetare, creșterea capacității lor de a prescrie medicamente sau munca pentru stabilitatea lor în muncă, sunt câteva dintre propunerile la care continuăm să lucrăm pentru cel mai mare grup”. SERMAS”, a evidențiat Almudena Quintana.

Directorul General de Asistență a amintit că Madrid se află în fruntea Comunităților Autonome în care există cel mai puțin timp de așteptat pentru o intervenție chirurgicală, o consultație sau un test de diagnostic.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Infanta Cristina sărbătorește o zi națională a Preabilitarii Chirurgicale