#Madrid –

Optsprezece ASOCIAȚII FAC PARTE DIN ACEST CORPS CONSULTATIV

Spitalul Universitar Henares, aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, și-a desfășurat al VII-lea Consiliu Consultativ al Pacienților, un organism consultativ format din asociații și entități din domeniul sănătății apropiate zonei sale de influență. Cu această ocazie, principalele subiecte ale întâlnirii au fost mobilitatea și importanța exercițiului fizic zilnic pentru îmbunătățirea sănătății.

Asociația lider a acestei noi ediții a fost Fundația Living Without Barriers (Funviba), care desfășoară o activitate importantă pentru a lupta împotriva singurătății și izolării persoanelor cu probleme de mobilitate prin donații de trotinete electrice către muzee și spitale. Obiectivul principal al Funviba este acela de a se asigura că toate spațiile publice sau private dispun de ajutoare tehnice care permit persoanelor cu dificultăți de mobilitate să se deplaseze autonom în cadrul acestora, normalizând în același timp utilizarea tehnicilor acestui tip de ajutoare și depășirea prejudecății sociale care vine odată cu utilizarea lor de către persoanele cu probleme de mobilitate, în special de către cei mai tineri.

Exercițiul este sănătate

Invitat al acestui consiliu a fost Departamentul de Sănătate, Consum și Bunăstare Animală a Primăriei Municipiului Coslada, care, împreună cu șeful Serviciului de Oncologie al centrului spitalicesc, medic. Carmen Perezagua, a explicat program sportiv oncologic lansat recent la Spitalul Universitar Henares datorită colaborării instituționale cu consiliul orașului Cosladeño.

Acesta este un program inedit, astfel încât pacienții cu cancer de sân și de colon, sub prescripția specialistului lor în Oncologie, să poată începe o practică personalizată de exerciții fizice ca o completare a procesului medical. Inițiativa „Exercitul este sănătate” a fost concepută de o echipă multidisciplinară de profesioniști de la Spitalul Universitar Henares pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor persoane, ținând cont de beneficiile fizice și funcționale demonstrate pe care sportul le poate avea de-a lungul vieții. .

Acest proiect va începe pe 2 octombrie, la Centrul Sportiv El Cerro Cosladeño, două zile pe săptămână – luni și miercuri – de la 10:00 la 11:30, cu un grup format din 15 pacienți care se vor bucura de o cameră interioară. , terasă în aer liber și piscină încălzită unde se poate efectua gimnastică acvatică. Aceștia vor fi în permanență supravegheați de un profesor calificat în Științe ale activității fizice și sportului, cu linii directoare planificate împreună cu echipa multidisciplinară a Spitalului (oncologi, ginecologi, rehabilitatori, chirurgi și kinetoterapeuți), pe baza evaluării prealabile a fiecăruia dintre ei. , care urmează să fie urmat de alții o dată la trei luni.

Creștere constantă

Încă o asociație a fost adăugată acestui consiliu de pacienți: Asociația din Madrid a persoanelor afectate de tinitus. Cu acesta, Consiliul Pacienților al Spitalului Universitar Henares reunește 18 asociații; în mare parte locale, dar există și regionale, naționale și chiar internaționale.

Toate asociațiile prezente în consiliul pacienților au un spațiu de reprezentare pe site-ul Spitalului Universitar Henares:

https://www.comunidad.madrid/hospital/henares/ciudadanos/consejo-pacientes

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Henares celebrează un nou Consiliu al Pacienților axat pe mobilitate și sport