Oamenii din Alcalá își deschid sezonul cu un repertoriu de genul băieților împreună cu locațiile Orchestrei de Cameră din Florida și ale Baletului Spaniol din Segovia.

Miami Dade – Auditoriul Județean va fi, cu această ocazie, decorul celei mai faimoase gale spaniole și cubaneze de zarzuela din toate timpurile în octombrie anul viitor 9.

Consilierul pentru Cultură, María Aranguren, și-a exprimat mândria „pentru că Corul nostru Complutense își poate deschide stagiunea în acest spațiu emblematic și într-un o dată atât de specială pentru orașul nostru, cum este 9 octombrie, data la care comemorăm botezul în Alcalá a lui Miguel de Cervantes”.

Aceste piese vor fi interpretate de Orfeón Complutense, împreună cu Florida Chamber Orchestra, formată din treizeci de muzicieni, sub bagheta Maestrul Marlene Urbay. În concert mai participă soprana Eglise Gutiérrez, tenorul Martin Nusspaumer și Baletul Spaniol din Segovia cu 25 dansatori.

Situat în ceea ce este considerat acum inima Micii Havane, Miami-Dade County Auditorium reprezintă unul dintre centrele celor mai vechi și remarcabile artele spectacolului în regiunea South Florida, în ultimii 70 ani.

Cu o capacitate de aproape 2.500 spectatori, este renumit pentru gama sa larga de reprezentări culturale de renume Programele sunt prezentate în engleză, spaniolă și uneori ambele, pentru a încânta publicul multilingv din Miami.

)Corul Complutense inaugurează cu acest eveniment următorul sezon 2022/23, în cadrul căruia vor interpreta lucrări de mare calibru, precum ca Stabat Mater, o cantată religioasă scrisă de compozitorul ceh Antonín Dvořák.

Sursa: Orfeonul Complutense va duce Zarzuela la Miami pe 9 octombrie