În această primăvară, Comunitatea Madrid oferă un program variat de activități și ateliere gratuite pentru centrele de învățământ publice și private, care se vor desfășura până în iunie anul viitor. Această inițiativă, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, își propune să promoveze educația în valori de respect, toleranță, egalitate și conștientizare civică a tinerilor din regiune și include aproximativ treizeci de culturi, mediu și sport de care să se bucure atât în ​​interior. și în aer liber.

Activitățile și atelierele sunt desfășurate în cadrul programelor Tineri în parcuri și Tineri pentru incluziune, și sunt destinat elevilor din ESO, Bacalaureat, Formare Profesională, Centre de Învățământ Special, Centre de Formare Ocupațională, Oportunități și Inserție în Muncă, Centru Regional de Învățământ Integrat, Clase de Compensare Educațională, Unități de Formare și Inserție în Muncă și Centre pentru Dificultate Specială.

Tinerii din parcuri are diferit spații emblematice din regiune ca decor și oferă activități nautice, drumeții, alpinism, excursii cu bicicleta, patinaj și speologie, printre altele. alte inițiative. Această ediție încorporează ca noutate un joc de evadare în orașul Buitrago del Lozoya pentru a afla despre istoria râului care îi dă numele și împrejurimile sale, prin diferite provocări care vor trebui rezolvate în echipă pentru a trece proba finală. .

Printre spațiile selectate pentru aceste activități, care se vor desfășura de luni până vineri dimineața, se numără parcurile Juan Carlos I, Puerta de Hierro, Madrid Río, Casa de Campo și Pradolongo în Madrid; Pulbere în Leganés; Dehesa del Boyal in Parla; Mazalmadrit in Rivas Vaciamadrid; lacul de acumulare Picadas din Navas del Rey și diferite zone din Buitrago del Lozoya, Patones, Cercedilla și Majadahonda.

La rândul său, Tineri pentru incluziune își propune să ofere o viziune pozitivă asupra persoanelor cu dizabilități sau expuse riscului de excluziune socială pentru a sensibiliza participanții și a favoriza includerea deplină a acestor grupuri. În această ediție, programul lansează o vizită la Centrul de Salvare și Reabilitare a Primatelor RAINFER, unde tinerii vor susține un atelier și vor afla despre poveștile din spatele fiecărui animal.

În plus, vor relua programarea cu centrul de îngrijire și recuperare a păsărilor GREFA și alte propuneri de agrement și recreere precum cățărare, caiac, trasee de interpretare a naturii sau activități fotografice în mediul natural. Tineri pentru incluziune oferă și alternative de dezvoltare în centrele de învățământ în sine, precum yoga, dans, teatru, fotografie, și ateliere de interpretare și expresie corporală și creație audiovizuală.

Centrele interesate să programeze aceste activități, care au loc atât primăvara, cât și toamna. , și la care anul trecut a participat aproximativ 15.03 Tinerii studenți din toată regiunea își pot depune cererile de astăzi, luni. Toate informațiile sunt disponibile la acest link 20222022.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022Comunitatea Madrid începe programul de primăvară de activități de agrement gratuite în centrele educaționale