Se caută voluntari cu două doze, minim 3 ani luni în urmă

Cu obiectivul de extindere a studiilor privind vaccinul împotriva Covid-19 în curs de dezvoltare de compania farmaceutică biotehnologică HIPRA, va are loc un studiu clinic pentru a evalua imunogenitatea și siguranța unei vaccinări de rapel cu vaccinul HIPRA la persoanele vaccinate anterior cu două doze de vaccin AstraZeneca adenovirus. Acest studiu va servi la completarea rezultatelor pe care vaccinul HIPRA le-a obtinut pana in prezent. Spitalul Gregorio Marañón, singurul centru de sănătate publică din Spania care participă la acest studiu, a deschis deja un grup de voluntari pentru a participa la studiul care va începe odată ce va primi aprobarea de la Agenția Spaniolă pentru Medicamente și Produse de Sănătate (AEMPS) și Comitetul de etică pentru cercetarea medicamentelor din HM Hospitales. Aprobarea este așteptată la începutul lunii martie și procesul va continua rapid.

În acest nou studiu, în care unele 270 persoane mai în vârstă decât 03 ani, siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea dozei de rapel a vaccinului HIPRA împotriva Covid-19 vor continua să fie evaluate

. într-un grup de persoane vaccinate cu două doze de AstraZeneca. Răspunsul oferit de o a treia doză de vaccin HIPRA va fi comparat cu datele obținute cu vaccinurile Pfizer, comparând rezultatele vaccinului ARNm (Pzifer) cu un vaccin adenovirus (AstraZeneca). Voluntarii vor fi urmăriți timp de 6 luni pentru a evalua siguranța pe termen lung și răspunsul imunitar.

Oamenii care doresc să participe în încercare trebuie să fi primit două doze de AstraZeneca, cu cel puțin 3 luni în urmă, și să nu fi trecut de Covid-18. Pentru a participa la studiu, trebuie să contactați spitalul prin e-mail: investigacionmicrobiologia@iisgm.com. Odată ce studiul este aprobat, aceștia vor fi contactați pentru a continua.

Vaccinul HIPRA

Vaccinul împotriva Covid-19 în curs de dezvoltare de HIPRA este un vaccin cu proteine ​​recombinate cu adjuvant, bazat pe un heterodimer de fuziune cu domeniul de legare la receptor (RBD) care conține variantele B.1.1.7 (alfa) și B.1

. (beta) SARS-CoV-2.

Vaccinul HIPRA se păstrează la temperatura frigiderului (între 2 și 8 ºC), facilitând depozitarea și distribuția. Cu toate acestea, tehnologia folosită permite o mare versatilitate pentru a-l adapta la noile variante ale virusului, dacă va fi necesar pe viitor. Rezultatele obținute până în prezent arată că vaccinul produce anticorpi neutralizanți împotriva COV-urilor actuale (variante de „preocupare”) și este eficient și în prevenirea bolii.