#Madrid –

De asemenea, va promova cercetările legate de aceste medicamente

Spitalul Gregorio Marañón a înființat un Comitet de Terapii Avansate cu scopul principal de a garanta accesul pacienților la aceste medicamente în condiții maxime de echitate, siguranță și eficiență. Pentru a realiza acest lucru, este esențial să cooperăm cu toate serviciile implicate în aceste tratamente inovatoare, împreună cu gestionarea și coordonarea tuturor activităților de asistență medicală și de cercetare legate de medicamentele de terapie avansată (ATM-uri) la acest spital public din Comunitatea Madrid.

Terapiile avansate sunt medicamente inovatoare care se bazează pe utilizarea genelor (terapia genică), a celulelor (terapia celulară) sau a țesuturilor (ingineria tisulară) pentru a preveni sau trata diferite boli. Ceea ce, fără îndoială, permite tratamente personalizate și noi strategii terapeutice pentru a aborda bolile cărora până acum lipsesc alte tratamente eficiente. Acest nou organ Marañón are avizul Comitetului Director al Strategiei Regionale pentru Terapii Avansate.

Comitetul pentru Terapii Avansate Marañón este prezidat de Beatriz García Fidalgo, director medical adjunct al Serviciilor Centrale ale Spitalului și îl are ca secretar pe Vicente Escudero, un farmacist specializat în oncohematologie. În plus, este formată din reprezentanți ai Aparatului Digestiv, Cardiologie, Comunicare, Farmacie, Hematologie, Imunoreglare, Oftalmologie, Oncologie, Pediatrie, Reumatologie, Servicii de Sănătate a Muncii, și Unitatea de Producție Celulară. De asemenea, are sprijinul și încurajarea a doi reprezentanți ai conducerii centrului și ai Fundației de Cercetare Biomedicală a spitalului.

Pentru a contribui la o activitate mai dirijată, vor fi înființate comitete clinice specifice după indicație sau zonă terapeutică atunci când se consideră necesar, în funcție de includerea de noi medicamente de terapie avansată (MTA) în caju.

Ca linii de acțiune, Comitetul de Terapii Avansate Marañón și-a propus să promoveze serviciile actuale care fac acest tip de terapie de ceva timp, întărind angajamentul față de pacient și accesul acestuia la acest tip de tratament și o altă provocare. al acestui organism este de a promova cercetarea de calitate și de a maximiza conducerea.

Directorul medical adjunct al Serviciilor Centrale, Beatriz García Fidalgo, subliniază că Spitalul Gregorio Marañón este deja unul dintre centrele de vârf în terapii avansate la nivel național și internațional, „Această conducere se realizează prin unirea eforturilor și împărtășirea cunoștințelor, gândind mereu că pentru mulți pacienți acest tip de tratament este singura opțiune terapeutică”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Gregorio Marañón lansează un Comitet de terapii avansate care va lucra pe linii specifice de arii terapeutice