Alcalá de Henares s-a bucurat ieri de cea de-a cincea ediție a „Noaptea Patrimoniului”, care a constat într-o sărbătoare simultană în orașele ale Patrimoniului Mondial din Spania în cadrul cărora s-a putut bucura de zilele deschise în diferite spații monumentale ale orașului, precum și de diverse propuneri culturale în medii de patrimoniu.

Unas 800 au vizitat Capilla del Oidor, 300 turnul Santa María, mai mult decât 300 Teatro Salón Cervantes și 50 s-au bucurat de vizitele ghidate la siturile arheologice din Complutum și Casa lui Hippolytus care, ca practic toate activitățile, au fost pline.

În plus, mii de oameni au asistat la concertele din grădina Palatului Arhiepiscopal în programul „Jóvenes Activa2” și mai mult de 600 oameni s-au bucurat de recitalul de arii populare și duouri de operă pe flota de la Teatrul Regal, care a ajuns în Piața Cervantes.

Anul acesta 2022 aniversarea 50 a Convenției Patrimoniului Mondial este sărbătorită în întreaga lume. Cu 300 bunuri înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Spania este una dintre țările din lume cu cel mai mare număr de bunuri declarate, printre care 15 Orașe din Spania din patrimoniul mondial: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza/Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostela, Segovia , Tarragona, Toledo și Úbeda.

Programul a fost structurat în jurul a 3 axe: „Scena patrimoniului”, bazat pe spectacolul de dans „Unde scurte” al Compañía de Arnau Pérez în Corral de Comedias; „Open Heritage”, care a constat în extinderea orelor de deschidere în clădirile de patrimoniu și tururi speciale cu ghid; și „Live Heritage”, care a inclus diferite concerte, ateliere, lecturi de poezie și alte activități gratuite pe parcursul după-amiezii/serii, care a înregistrat o participare semnificativă.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a participat la câteva dintre propunerile incluse în program și și-a exprimat „bucuria de a vedea mii de oameni bucurându-se de activități și spații culturale și de patrimoniu. Oamenii din Alcala sunt mândri de orașul nostru, de istoria și atracțiile sale, care reprezintă un cadru spectaculos pentru a vă bucura de multiple discipline artistice, așa cum a fost demonstrat din nou aseară”.

Viceprimarul și consilierul Patrimoniului , Diana Díaz del Pozo, a fost foarte mulțumită de primirea pe care au avut-o vizitele propuse și prelungirea orelor. „Toate grupele din Complutum și din Casa lui Hippolytus s-au ocupat, precum și în restul resurselor turistice care și-au deschis tarabele în această noapte specială.”

Viceprimarul și consilierul Culturii, María Aranguren a declarat că „mii de oameni s-au putut bucura în orașul nostru de marea moștenire istorică și culturală pe care o avem, cu deschiderile extraordinare de spații turistice și culturale, și cu propunerile artistice care au avut loc ieri. în timpul La Noche of the Heritage. O noapte care este posibilă datorită eforturilor entităților și instituțiilor care au participat la această propunere foarte interesantă, pe care o sărbătorim concomitent în orașele 15 din Patrimoniul Mondial pentru a revendica rolul important al acestor orase in promovarea culturii si turismului in tara noastra”

Sursa: Succes mare al celebrării Nopții Patrimoniului din Alcalá de Henares