#Madrid –

SOLUȚIE RECREAȚIONALĂ PENTRU MINORI ȘI ADULȚI CU DIFFICULTĂȚI DE ÎNȚELEGERE

Spitalul Universitario del Sureste, un centru public al Comunității Madrid, situat în Arganda del Rey, adaugă la arsenalul său de diagnosticare un nou audiometru de detectare care oferă o soluție jucăușă pentru examinările auzului copiilor. Legat de joc este un test, al cărui scop este de a testa ascultarea și înțelegerea verbală. Audiometria selectivă a imaginii este ideală pentru copiii care nu pot efectua un screening auditiv cu ton pur sau când examinează pacienți cu dizabilități sau dificultăți de înțelegere.

Serviciul de Otolaringologie al Spitalului Universitario del Sureste are un nou test de auz care combină aspectul științific al unui audiometru pentru utilizare cu activități recreative, astfel încât copilul să se simtă confortabil în timpul testului și, mai ales, să nu obosească. Acest test oferă o abordare jucăușă a procesului de screening de ascultare. În plus, testul arată capacitatea copilului de a pune în practică ceea ce aude. Pe scurt, o audiometrie verbală este efectuată cu un ecran LCD color care este mai atractiv pentru pacient.

Audiometria selectivă de imagine este ideală pentru copiii care nu pot efectua un screening auditiv cu ton pur sau când examinează copiii cu dizabilități. Pe de altă parte, poate fi foarte benefic pentru persoanele afectate de tulburarea spectrului autist, pacienții cu tulburare de deficit de atenție și adulții cu dificultăți de înțelegere de orice cauză sau etiologie.

A considera

Auzul în primii ani de viață este esențial pentru dezvoltarea cognitivă și a limbajului adecvat. Hipoacuzia sau hipoacuzia are un impact semnificativ asupra dezvoltării copilului în ceea ce privește comunicarea orală, exprimarea și gândirea, învățarea la nivel școlar, integritatea socială și, pe viitor, integrarea în muncă.

Având în vedere importanța unui diagnostic precoce al hipoacuziei la nou-născuți, în 2010 Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) a publicat caracterul universal al unui screening auditiv la toți nou-născuții. La Spitalul del Sureste, serviciul de Otolaringologie, pe lângă îndeplinirea obiectivului stabilit de Ministerul Sănătății, a extins acoperirea serviciului, extinzând efectuarea testelor diagnostice la pacienții cu risc crescut de hipoacuzie și la cei cu patologii în care deficiența de auz trebuie exclusă ca parte a diagnosticului și urmăririi acesteia.

Tehnicile de depistare a hipoacuziei la copii necesită condiții speciale pentru performanța acestora dat fiind faptul că colaborarea pacientului este diferită de cea a adulților și variază în funcție de vârstă. Studiul audiologic la copii constă din teste obiective și teste subiective. Pentru a ajunge la un diagnostic, sunt necesare ambele teste, deoarece sunt necesare și complementare pentru a determina pragul de auz. Testele obiective pot fi efectuate la orice vârstă, în timp ce testele subiective sunt adaptate vârstei neurologice și cronologice a pacientului.

Teste obiective și subiective

Serviciul HUS ORL are următoarele teste obiective; impedanțămetrie, reflex stapedial, emisii otoacustice evocate, otoemisii de produse de distorsiune, potențiale evocate auditive ale trunchiului cerebral (ABEP), potențiale evocate auditive în stare de echilibru (ASEP). Testele obiective au scopul de a aprecia pragul auditiv, functia complexului timpano-ossicular si, in final, studiul caii auditive.

Pentru testele subiective se foloseste audiometrul pediatric manual pentru copiii sub 4 ani si de la 4 ani, audiometrul clinic cu cabina sa. Audiometrul pediatric este în câmp liber, acoperind frecvențe de la 500 la 4000 Hz și intensități de la 20 la 80 dB.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul del Sureste încorporează un nou test care măsoară auzul cu un joc și facilitează examinarea la copii