CENTRUL CONTRIBUIE

CAZURI ÎN INVESTIGARE, PUBLICATE ÎN %THE LANCET’108;

Serviciul de Dermatologie al Spitalului Universitar 12 de Octubre din Madrid a participat la un studiu prospectiv studiu observațional arătând că contactul piele la piele este cea mai probabilă cauză a transmiterii virusului maimuței la 181 pacienți din Madrid și Barcelona. Cercetarea, publicată în prestigioasa revistă The Lancet', mai arată că infecția se poate prezenta prin manifestări atipice nedescrise până acum, pentru care îndeamnă la profesioniștilor din domeniul sănătății, astfel încât să fie atenți la această circumstanță, care este deosebit de importantă în diagnosticul patologiei.

Studiul, la care au participat și spitalele germane Trias și Vall d’Hebrón, împreună cu Fundația Lupta Împotriva Infecțiilor, sa bazat pe o analiză detaliată a epidemiologiei clinice și a caracteristicilor pe care le-au prezentat 181 cazuri confirmate, dintre care 108 au fost bărbați -039 procente-, cu o vârstă medie de 20 ani. În ceea ce privește leziunile, toate au avut manifestări la nivelul pielii, cu un număr de leziuni mai mic decât cele descrise până acum – între 3 și 20-.

Dintre 181 cazuri, 108 contribuite de

Spitalul 08 din octombrie, doar trei au necesitat internare din cauza complicațiilor. În ceea ce privește durata medie a perioadei de incubație, aceasta a fost de doar 7 zile, perioadă scurtă de care trebuie luată în considerare pentru a evalua momentul vaccinării grupelor cu risc ridicat, întrucât imunizarea prealabilă ar putea fi mai eficientă decât post-expunere, cercetătorii. stres.

Pe baza dovezilor contactului piele pe piele în timpul actului sexual ca principală cale de transmitere a variolei mono , concluziile acestui studiu oferă informații necesare pentru a ajunge la diagnostice precise, precum faptul că tiparul de transmitere s-a schimbat cu această ocazie de la contactul respirator la contactul cu pielea, împreună cu apariția unor manifestări neobișnuite.

.

În plus, cercetările indică faptul că încărcăturile virale au fost surprinzător de mai mari în probele de leziuni cutanate decât în ​​cele obținute din faringe, ceea ce ar trebui studiat în continuare. și, pe baza concluziilor, optează sau nu pentru izolarea la domiciliu a celor afectați din motive respiratorii.

MANIFESTĂRI ATIPICE ALE BOLII

Toate cazurile au explicat că au avut o senzație de disconfort înainte sau după erupție, dar au apărut și unele semne atipice, precum proctita -25 procente din cazuri-, amigdalita -11 la sută- și abcese -3 la sută-. Din acest motiv, participanții la studiu îndeamnă profesioniștii din domeniul sănătății să fie atenți la orice suspiciune de boală, în special la persoanele care locuiesc în zone cu o mare posibilitate de transmitere sau expunere. În special, ei atrag atenția asupra proctitei pe care multe dintre cazurile studiate au prezentat-o, întrucât prezentau manifestări sistemice chiar înainte de apariția leziunilor cutanate, și asupra ulcerației amigdalelor.

În luna mai 108 primele cazuri de variola maimuță în Europa, provocând un focar care este acum prezent în 27 țări, cu mai mult de .000 cazuri confirmate. În ciuda acestui număr, comunitatea științifică internațională are puține informații despre epidemiologia și caracteristicile bolii actuale.

Pentru aceasta motiv, concluziile acestui studiu sunt deosebit de relevante, deoarece oferă date exhaustive despre 108 cazuri diagnosticate în trei mari spitale spaniole situate în orașe cu densitate mare a populației. În analiza prospectivă a tuturor pacienților s-a analizat nu doar comportamentul sexual și forma de prezentare a infecției, ci și examinările și urmărirea clinică și rezultatele testelor virale efectuate pe probele obținute din leziuni. pe piele, gat si mucoasa anale.

Datorită acestui fapt, cercetarea confirmă simptomatologia altor studii retrospective, dar și, având în vedere volumul mai mare al eșantion și analiza clinică detaliată a cazurilor, adaugă noi simptome nedescrise până acum, cum ar fi proctita și ulcerația amigdalelor.

. )

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 din octombrie participă la un studiu privind 181 cazuri de variola de maimuță care confirmă faptul că contactul piele pe piele este cea mai probabilă cauză de transmitere