CAMPANIA CENTRULUI ÎN CADRUL PROIECTULUI ' AU ȘI EI GRIJĂ DE MINE ; Spitalul Universitar 12 de Octubre a demarat o campanie de încurajare a folosirii scărilor în locul liftului în rândul profesioniștilor săi, ca inițiativă de promovare a obiceiurilor sănătoase și în cadrul proiectului  Au grija si de mine: impotriva unui stil de viata sedentarߢ al Serviciului de Prevenire a Riscurilor Profesionale.

Campania include postere care oferă informații despre principalele beneficii ale urcării și coborârii scărilor, cum ar fi îmbunătățirea frecvența cardiacă, scăderea în greutate, tonifierea musculară, stimularea circulației sanguine și senzația crescută de bunăstare generală, printre altele.

În plus, vor fi amplasate niște trepte și înălțimi pentru a reaminti aceste beneficii în zonele de circulație internă ale Centrului de Activități ambulatorii, împreună cu mesaje motivaționale pe treptele scărilor.

Programul Și ei au grijă de mine include proiecte de îmbunătățire a sănătatea a lucrătorilor, care vizează renunțarea la consumul de tutun, promovarea exercițiilor fizice, reduce stresul, promovează alimentația sănătoasă , ameliorează tulburările de somn, promovează îmbătrânirea sănătoasă și promovează sănătatea mintală la profesioniști. Toate acestea, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății -OMS- privind mediile de lucru și programul european Network of Healthy Companies, în conformitate cu Institutul Național Spaniol de Securitate, Sănătate și Bunăstare la Muncă -MoveEurope-.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 din octombrie încurajează utilizarea scărilor pentru a evita un stil de viață sedentar în rândul profesioniștilor săi