#Madrid –

ÎN COLABORARE CU CATEDRIA DE ANIMALE ŞI SOCIETATE

Spitalul Universitar Public 12 de Octubre din Comunitatea Madrid și Catedra Animale și Societate a Universității Rey Juan Carlos, tot din Madrid, au lansat un program pilot de Intervenții Asistate de Animale (AIA) pentru adolescenții internați în unitate. și Psihiatrie pentru adolescenți. Proiectul, denumit „Inspiradog”, permite câinilor de intervenție, special dresați și selectați, să participe la activități care vizează recuperarea acestor pacienți, sub supravegherea continuă a echipei de profesioniști a spitalului, alături de ghizi, canini și psihologi de specialitate.

Inspiradog este un program terapeutic și de cercetare al cărui obiectiv principal este îmbunătățirea calității îngrijirilor pe care o primesc acești pacienți, prin atenuarea sentimentului de izolare pe care mulți dintre ei îl trăiesc, precum și contribuind la rezolvarea problemelor lor emoționale și sociale. Acest proiect, dezvoltat în colaborare cu Asociația Experților Bitácora Psicología y Bienestar, va ajuta la asimilarea învățării de viață a acestor copii și adolescenți, prin îmbunătățirea emoțională și pentru crearea de așteptări și alternative educaționale și de muncă pozitive asociate cu lumea câinilor.

Pentru a face acest lucru, vom lucra la legarea pacienților de program, printr-o primă conexiune pozitivă cu animalul, precum și promovarea muncii în grup în zona emoțiilor, abordând subiecte precum crearea de relații, îngrijirea de sine, impulsivitate și autocontrol, stima de sine, toleranță la frustrare, reducerea stresului și a anxietății și revenirea la calm, printre altele.

Inspiradog Acesta va consta într-o activitate de grup în două sesiuni săptămânale de aproximativ o oră fiecare, desfășurată până în decembrie. Pacienții vor fi împărțiți în două grupe între 8 și 10 utilizatori, cu o gamă de vârstă cuprinsă între 12 și 18 ani, pentru a se adapta la internările și externarile din spital.

Această inițiativă este inclusă în măsurile de îmbunătățire pe care Comunitatea Madrid le promovează în domeniul sănătății mintale.

IMPRIMURI COLORATE, PRIMUL PROIECT COMUN

Inspiradog Este al doilea proiect comun al Catedrei Animale și Societate și al Spitalul Universitar 12 de Octubre din Madrid. Primul, Urme coloratea început în 2019 și continuă și constă în efectuarea aceluiași tip de Intervenții Asistate cu câini într-o UTI pediatrică.

Inițiativa, un pionier în unitățile de terapie intensivă pediatrică din Spania, a arătat că acest sprijin pentru tratamentul clinic reduce semnificativ nivelurile de durere, frică și anxietate ale minorilor care au suferit o intervenție chirurgicală sau au avut complicații în evoluția bolii lor. la experiențele pozitive din punct de vedere emoțional pe care aceste animale le generează.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre începe terapia asistată cu câini în unitatea de spitalizare de psihiatrie pentru adolescenți