#Madrid –

CONDUCERE SPECIALĂ LA ȚESTOSA VELOZĂ ȘI MENINA SA FAMOSĂ

Spitalul Universitar 12 de Octubre a inaugurat expoziția „Culorile vieții” a prestigiosului artist spaniol Felipao. Expoziția urmărește să integreze arta în mediul medical prin sculpturi în culori vibrante și energizante, care caută să trezească sensibilitatea și creativitatea pacienților. Printre care se numără celebrele sale Menine și țestoasa Speedy, concepute în timpul pandemiei.

Culorile Vieții explorează munca lui Felipao cu piese emblematice dedicate diferitelor rase de câini precum Poppi -Bulldogul francez-, Bobby -Boxer-, Poppin -Bulldogul englez-, Lump -Teckel- și Pippo și Pippa -Carlinos-, împreună cu țestoasa Speedy, Maimuța Klever, inima Love Bomb și emblematica sa Menina. Unele dintre ele, precum cele mai mici, parte din seria canină, bucăți de inimă și câteva menine vor fi expuse în vitrine.

Fiecare lucrare a fost atent selecționată pentru a transmite o caracteristică a culorii și pentru a invita la reflecție asupra frumuseții și vieții. În acest turneu, țestoasa Speedy are un rol special. A fost conceput în timpul pandemiei și a lucrat în fibră de sticlă. Reprezintă beneficiile încetinirii în viață, știind să diferențiem esențialul de consumabil și să distingem urgentul de important. În cuvintele lui Felipao, „Speedy este o țestoasă în mișcare, privind în sus, spre viitor și mergând spre obiectivele sale cu pași gânditori, înaintând cu înțelepciune datorită reflecției pe care o permite slow-life-ul”.

Culorile Vieții, care se remarcă prin marea varietate de culori și este completată cu panouri care explică semnificația și istoria fiecărei lucrări. În texte descoperă anecdote interesante, precum că primul colorant sintetic, numit „mov” sau „violet al lui Perkin”, a fost descoperit de chimistul britanic WH Perkin când căuta un tratament pentru malarie.

Expoziția este o oportunitate pentru pacienți, familiile lor și profesioniștii de a experimenta puterea transformatoare a artei. cu ea, el Spitalul 12 octombrie Încă o dată, se angajează să aducă cultura mai aproape de lumea asistenței medicale. Colores de Vida va rămâne expusă în perioada 22 mai – 15 septembrie în Spațiul pentru Știință și Cultură María Sklodowska Curie al Centrului de Activități Ambulatoriu, de la 8:00 la 20:00 neîntrerupt de luni până vineri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre inaugurează expoziția „Culorile vieții” a artistului Felipao