ORIENTAT PACIENȚILOR CU BOALA CROHN ȘI COLITĂ ULCEZĂ

Serviciile Digestive ale Spitalelor din Fundația Alcorcón și Fuenlabrada au organizat a VI-a întâlnire a pacienților cu boală inflamatorie intestinală (IBD). Această întâlnire, care vizează pacienții cu boala Crohn și colită ulceroasă din ambele centre de sănătate publică din Comunitatea Madrid, este organizată în fiecare an pentru a aborda diferitele subiecte de interes privind boala lor.

Cu această ocazie, întâlnirea a avut loc personal în sala de spectacole a spitalului Fundación de Alcorcón cu prezența de 15 participanți. În plus, această conferință a fost difuzată și electronic pentru a facilita accesul pacienților care nu au putut accesa personal.

Aceasta Activitatea, inaugurată de șeful Serviciului Aparatului Digestiv al Spitalului Universitar al Fundației Alcorcón, a inclus o sesiune privind recomandările pentru obiceiuri sănătoase din partea asistentei unității IBD a Spitalului Universitar din Fuenlabrada, Mar Aller Zamanillo, și a asistentelor medicale. a Spitalului Universitar Fundación Alcorcón, Ana Duro Martínez și Marina Leal Álvarez

De asemenea, acest act s-a adresat și tratamentul acestor pacienți cu noi medicamente orale într-o discuție susținută de șeful Serviciului Sistemului Digestiv al Spitalului Universitar Fuenlabrada, Fernando Bermejo San José.

Aspecte fizice și psihologice ale bolii

Alte subiecte care au fost dezvoltate în cadrul celei de-a VI-a Întâlnire privind bolile inflamatorii intestinale au fost importanța sănătății cardiovasculare și a exercițiului fizic sau a problemelor legate de diaree la acest tip de pacient, cu participarea medicului aparat digestiv Pilar López Serrano de la Spitalul Universitar Fundación Alcorcón și Iván Guerra Marina, medic aparat digestiv de la Spitalul Universitar Fuenlabrada.

Pe de altă parte , conferința a inclus o discuție despre aspectele psihologice și îngrijirea la pacienții cu IBD din partea medicului aparatului digestiv al Spitalului Universitar Fundación Alcorcón, Juan Ángel Ferrer Rosique, și a medicului psihiatru al Spitalului Universitar Clinic San Carlos, Antonio Pelaz Antolín.

Interacțiune și pacient satisfacție2022

Întâlnirea a facilitat intervenția a pacienților, oferindu-le oportunitatea profesioniștilor din ambele centre de a răspunde la întrebările lor cu privire la problemele prezentate în cadrul acestei întâlniri. Cu acest tip de inițiativă, ei reprezintă o valoare adăugată activității de îngrijire desfășurată de profesioniști și, în plus, reușesc să îmbunătățească informațiile primite de către pacienți.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Spitalele din Alcorcón și Fuenlabrada sărbătoresc a VI-a întâlnire despre bolile inflamatorii intestinale 2022