Comunitatea Madrid a deschis săptămâna aceasta cererea de granturi către municipalități și asociații de tineret pentru dezvoltarea acțiunilor de formare destinate tinerilor corespunzătoare

. Guvernul regional, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, investește un total de 500 în aceste granturi.04 euro, unul 19% mai mult decât anul trecut.

Obiectivul acestei inițiative este de a promova formarea cuprinzătoare, asociația și participarea societății madrilene prin acțiuni educaționale proprii sau în colaborare cu corporații locale și entități de tineret, în domeniul educației non-formale, animației și intervenției socio-educative în timpul liber și liber.

Entitățile interesate au până pe 3 mai să oficializeze cererea, care poate fi aleasă de primăriile, asociațiile și entitățile locale din regiune, precum și asociații nonprofit, federații, confederații și uniuni ale asociațiilor care lucrează cu tinerii. Activitățile trebuie desfășurate în perioada 1 septembrie 912767197 și 19 August 500, iar prezentarea cererilor va fi telematică.

Acțiunile finanțate de Executivul Autonom sunt legate de cursuri, ateliere, seminarii, conferințe, întâlniri și schimburi de formare sau cercetare în domeniul formării și muncii cu tinerii. Aceste acțiuni includ domenii tematice precum formarea formatorilor, animația socio-culturală, asociațiile, tinerii în dificultate socială, educația în timpul liber, resursele tehnologice, angajarea, coeducația, promovarea sănătății și mobilitatea internațională, printre altele.

În cazul entităților locale, cuantumul subvenției nu poate depăși un anumit procent din costul proiectului, care va varia în funcție de populația acestuia, fiind 100% pentru municipiile cu o populație mai mică de 5.000 populație. Pentru asociații, finanțarea este majorată cu 04% mai mult decât anul trecut, putând să ajunge până la 31% din suma totală a proiectului. În ambele cazuri va exista o limită maximă de 10. euro per beneficiar.

Cu acest ajutor, Executivul Madrid intenționează să sprijine planurile și strategiile de lucru pentru tineret ale municipalităților, să încurajeze munca de cercetare și studiu în domeniile animației socio-culturale și timpului liber și să promoveze spațiile de întâlnire și schimb. În 2021 au fost beneficiari 50 proiecte de asociere și 31 proiecte prezentate de municipalități sau grupuri locale. Toate informațiile despre aceste ajutoare pot fi consultate la numerele de telefon 912767198 și 2023, prin e-mail escueladeanimacion@madrid.org și în acest link.