#AlcaladeHenares – Încă un an, Departamentul Familie, Copii și Tineret se îmbracă pentru a comemora Aniversarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului cu un program complet de activități. Cu această ocazie, copiii organelor de participare ale Rețelei Copiilor au ales să lucreze la Dreptul la Nediscriminare, „care va fi firul călăuzitor al activităților și acțiunilor care se desfășoară pe parcursul lunii noiembrie pentru a sărbători aniversarea. a convenției”, a anunțat consilierul pentru familie, tineret și copii, Pilar Cruz.

Copiii sunt principalii protagoniști ai acestei săptămâni, dar această ediție le oferă și activități multiple pe care să le facă împreună cu familiile lor. De asemenea, bebelușii vor avea activități adaptate și stimulative, astfel încât, de mici, să aibă experiențe pozitive și să fie participanți la această programare.

Publicul școlar va avea și el un rol principal în acest ciclu, deoarece va avea ocazia să participe la activități recreative și educaționale în jurul drepturilor copiilor.

Pilar Cruz i-a motivat pe toți locuitorii din Alcala să „participe la aceste activități de familie”, deoarece „distracția este garantată și sunt activități care promovează bunăstarea și afecțiunea familiei unei căminuri”. Mai mult, ea susține că se simte „emoționată” deoarece în acest an, Familia ocupă un loc primordial în aceste activități și „este ceva care trebuie încurajat”.

Expoziție „Univers divers”.

Caricaturistul complutens José Malagón, ca și în anii precedenți, a strâns ideile aduse de Comisiile de participare a copiilor și adolescenților din Alcalá. Ilustrațiile sale au fost surprinse în expoziția „Diverse Universe” care va fi deschisă publicului în perioada 7-27 noiembrie la Casa de la Juventud și va primi 375 de școlari în timpul orelor de școală. Familiile care doresc să viziteze expoziția o pot face gratuit de luni până vineri de la 16:30 la 22:30 și sâmbăta dimineața de la 10:00 la 14:00.

Expoziția simulează un univers în care trăiesc și coexistă în armonie și respect ființe foarte diferite. O navă spațială va fi epicentrul expoziției în care copiii și familiile lor se vor putea preface că călătoresc în acest univers cu totul special.

În jurul expoziției a fost organizat un concurs destinat centrelor educaționale, care vor decora o planetă în 3D și vor face parte din acest „Univers Divers”. Juriul va fi format din membri ai Comisiilor de Participare a Adolescentului care vor decide care centre sunt câștigătoare. Pe 22 noiembrie la Casa Tineretului, și cu ajutorul lui Smurfit Kappa, sponsorul Săptămânii Copilului, școlile și grădinițele își vor primi premiile.

Pe de altă parte, pe 17 noiembrie, la Coslada, municipiile care alcătuiesc Rețeaua Copilăriei și Adolescenței își vor ratifica angajamentul pentru apărarea și promovarea drepturilor copilului.

Între timp, pe 20 noiembrie, elevii pentru copii se vor putea bucura de „O pauză pentru drepturile tale” la Centrul Sociocultural Gilitos, unde vor putea să danseze și să bea ciocolată și churros la micul dejun prin amabilitatea Parador de Alcalá.

În data de 21 noiembrie, Serviciul de Îngrijire a Familiei va oferi un talk-workshop pentru familiile cu fii și fiice de la 0 la 3 ani despre resurse recreative și tipuri de jocuri la vârste fragede. Această activitate va avea loc la Spațiul Sociocultural „El Remolino” la ora 11.00. Familiile pot fi însoțite de bebelușii lor la înregistrare la infancyparticipa@ayto-alcaladehenares.es.

Propuneri de îmbunătățire de la Consiliul Municipal al Copiilor

Unul dintre momentele marcante ale acestui program va fi sărbătorirea Consiliului Municipal al Copiilor pe 23 noiembrie în Sala de Plenuri a Consiliului Local, unde copiii și adolescenții din Comisiile de Participare a Copiilor, colectivul CAJE, Espiral și Crucea Roșie, vor lua reprezentanţii politici ideile şi propunerile lor de îmbunătăţire a oraşului.

Pe 24 noiembrie la Auditoriul Paco de Lucía va avea loc reprezentația piesei „Povestea vrăjitoarei”, destinată elevilor din ciclul primar.

Pe 25 noiembrie, la Casa Tineretului, familiile se vor putea bucura de o gimcană cu misiuni spațiale de la 11:00 la 14:00 și la ora 17:30 de un spectacol de păpuși „Catarina capra cântătoare”. Nu este necesară înregistrarea prealabilă pentru a participa la aceste activități, iar accesul va fi asigurat până la atingerea capacității.

Activități în El Remolino

În plus, cei mici din casă se vor distra de minune în Spațiul Sociocultural din Espartales Norte ‘El Remolino’. În perioada 21-23 noiembrie vor avea o instalație de lumină neagră numită „Cubul Drepturilor” pentru băieți și fete de la 0 la 6 ani. Puteți rezerva un loc la https://infancia.ayto-alcaladehenares.es/el-remolino/

Pe 24 noiembrie, copiii de la 0 la 4 ani se vor putea bucura de spectacolul senzorial ‘Unde esti Pimpón?’. Capacitatea este de 15 familii și biletele se vor ridica cu jumătate de oră înainte.

AFIȘUL FINALĂ SĂPTĂMÂNĂ 2023

Sursa: Săptămâna Copilului umple luna noiembrie la Alcalá cu expoziții, concursuri, discuții, ateliere și alte activități…