#Spania – Senat, Madrid

Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, în timpul discursului său în ședința plenară a Senatului.

Ca răspuns la o întrebare parlamentară din Senat, ministrul a explicat că este urgent ca aceste modificări să fie aprobate acum, înainte ca Parlamentul European să fie dizolvat la sfârșitul lunii aprilie, pentru ca măsurile să intre în vigoare în 2024. Aceste modificări sunt necesare pentru ca statele membre să poată aplica măsurile de flexibilitate pe care le consideră adecvate.

Luis Planas s-a referit la mobilizările efectuate în ultima lună de fermieri și fermieri și a subliniat că există „o preocupare pe care Guvernul o împărtășește în multe privințe și căreia trebuie dat un răspuns european”. El a subliniat că Comisia Europeană își va prezenta propunerile la Consiliul Miniștrilor Agriculturii care va avea loc la Bruxelles pe 26.

Ministrul a reamintit că pachetul de măsuri de răspuns propus de Guvern implică și comunitățile autonome și Uniunea Europeană. Printre măsurile care necesită aprobarea Comisiei în ceea ce privește PAC, acesta a indicat modificarea eco-regimurilor pentru a le adapta în mod corespunzător la zonele aride și a flexibiliza practica cositului, sau întărirea cerințelor de condiționalitate pentru accesul la ajutor în ceea ce privește rotația culturilor și a pârghiei.

El a explicat că, indiferent de decizia instituțiilor europene, există măsuri pe care comunitățile autonome le pot adopta acum, printre care a citat trei exemple „foarte simple”: Simplificarea intervențiilor de dezvoltare rurală pentru reducerea poverii administrative; În ceea ce privește ecoregimurile, se autorizează lucrarea solului vertical în practicarea de semănat direct sau lucrări de întreținere în practica acoperirilor vegetale; iar în condiționalitate reduceți lățimea minimă a benzilor de protecție din jurul canalelor importante de irigare la minimum 1 metru.

În ceea ce privește măsurile ce urmează a fi adoptate de Guvern, în afară de cele autorizate de Comisia Europeană solicitate de Spania în materie de eco-regimuri și condiționalitate consolidată, a fost evidențiat caracterul voluntar al implementării jurnalului de exploatare digitală.

Controale de import Ca răspuns la o altă întrebare din aceeași sesiune, ministrul a subliniat că depistarea recentă în portul Algeciras a unui lot de căpșuni cu virusul hepatitei A din Maroc este o demonstrație a bunei funcționări a inspecțiilor la frontieră. El a subliniat: „Controalele funcționează”.

El a amintit că acest lucru a permis ca aceste căpșuni să nu ajungă la consumatori și a reiterat că Uniunea Europeană are, împreună cu Statele Unite, cele mai mari controale la frontieră la produsele alimentare și că abia în primele patru zile ale lunii martie, când Acest lot de căpșuni, În Europa au fost înregistrate 84 de alerte de sănătate.

Ministrul a subliniat că, însă, Guvernul urmează să consolideze controalele și mecanismele administrative.

Mai multe informatii Politica agricolă comună (PAC) Mai multe stiri Planas: Spania a cerut Comisiei Europene modificări ale PAC… Guvernul și organizațiile profesionale agricole realizează „progrese importante” în… Etichete: UE Comisia Europeană Sursa: Guvernul Spaniei – Spania solicită Comisiei Europene să adopte simplificări ale PAC pentru a răspunde preocupărilor fermierilor și fermierilor