#Spania – Teresa Ribera, vicepreședinte al guvernului și ministru interimar pentru tranziția ecologică și provocarea demografică, a indicat că progresul lucrărilor de control al incendiului din Tenerife „deschide o nouă etapă pentru cuantificarea resurselor necesare pentru atenuarea daunelor”. în aluzie la anunțul președintelui Guvernului, Pedro Sánchez, de a declara regiunea Zona Grav Afectată de Urgență Protecției Civile (ZAEPC). Această declarație permite articularea unui ajutor economic către cei afectați și începerea lucrărilor de protecție a solului împotriva eroziunii, precum și pregătirea pentru reîmpădurire.

„Sunt încă mult de lucru – a subliniat Ribera- pentru a controla, răci, stabiliza și ulterior refacerea pagubelor, a condițiilor, dar aș dori să subliniez cu toată forța și cu toată convingerea pe care ne-am exprimat-o zilele acestea că Guvernul Spaniei este aici, este cu oamenii din Tenerife, este cu oamenii care au trăit cu suferință în aceste zile, este angajat, cu convingerea că atât în ​​momentul de urgență, cât și în cel al refacerii, al recuperării , trebuie să contribuie cu bucata lui de nisip autorităților, populației, societății din Tenerife”.

Vicepreședintele a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă susținute împreună cu președintele Cabildo de Tenerife, Rosa Dávila, și cu președintele guvernului insular, Fernando Clavijo, la Postul de Comandă Avansat, unde s-au desfășurat acțiunile de stingere a incendiului. a afectat mai mult de 7% din suprafața insulei.

Cei trei au evidențiat în mod special nivelul de coordonare dintre diferitele administrații – „implicarea, colaborarea și coordonarea cu Guvernul Spaniei au fost excelente”, a spus Clavijo, precizând că „din primul minut a fost disponibil, îngrijorat și apelând la la primele ore ale dimineții” – și și-au exprimat recunoștința tuturor celor care au colaborat direct la sarcini.

Coordonarea în lupta împotriva incendiului„Este o zi de recunoștință și de confirmare a cât de important este să lucrezi pe baza unei singure echipe, în ciuda culturilor diferite, a abilităților diferite ale mijloacelor de stingere la sol, ale mijloacelor aeriene de stingere, inclusiv ale Grupului 43 de Forțele Aeriene, mass-media din Minister, Cabildo, Guvernul Insulelor Canare; cred că munca a fost exemplară”, a subliniat vicepreședintele.

Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice (MITECO) a alocat în total 13 mijloace aeriene și până la 203 persoane simultan pentru stingerea incendiului, într-un dispozitiv fără precedent:

Cinci aeronave situate în Insulele Canare în desfășurarea obișnuită a MITECO în perioadele cu risc ridicat și personalul Brigăzii de Întărire a Incendiilor Forestieri (BRIF) din Puntagorda, pe insula La Palma.Opt avioane (șapte avioane și un elicopter) au fost deplasate din Peninsula.Personal din alte cinci BRIF-uri peninsulare (Lubia, Pinofranqueado, La Iglesuela, Tabuyo del Monte și Prado de Esquilladores), la care se adaugă profesioniști de la Centrul Național de Coordonare a Informațiilor privind Incendiile Forestiere, care funcționează fără întrerupere de când a început incendiul. .Acționați constant împotriva incendiilorRibera a subliniat necesitatea de a acționa constant împotriva incendiilor: „Nu este suficient să te gândești că sezoanele de incendiu sunt patru luni pe an; trebuie să lucrezi tot anul. Actualizarea, dotarea cu mijloace, instruirea, proiectarea strategiilor de răspuns trebuie să să fie permanentă pe întreg teritoriul, pe tot parcursul anului, chiar dacă mijloacele disponibile sunt adaptate în funcție de zonă și de risc”.

„Spania este o putere în managementul incendiilor, cu profesioniști de prim rang, cu capacitatea de a activa resurse bazate pe profesioniști permanenți și cu capacitatea de a anticipa și de a reacționa imediat pe întreg teritoriul, care se întărește imediat în cazul unuia dintre aceștia. incendii să se materializeze cu o capacitate de coordonare foarte puternică”.

El și-a încheiat discursul subliniind că virulența incendiilor „este unul dintre cele mai importante efecte ale schimbărilor climatice în zonele de tranziție și este una dintre problemele care necesită cea mai mare dăruire într-o țară precum Spania în ultimii ani”.

Vicepreședintele Guvernului și ministrul pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică, Teresa Ribera, în timpul vizitei sale în zonele afectate de incendiul din Tenerife.

Mai multe informatii Incendiile de pădure: cum să le preveniți și să acționați în fața lor? Gómez se deplasează în zonele afectate de incendiul din Tenerife și reafirmă sprijinul Guvernului în activitatea de stingere (18.08.2023) Robles este interesat de acțiunile UME și ale Grupului 43 în incendiul din Tenerife cu mii de cetățeni afectați (18.08.2023) Protecția Civilă și Situații de Urgență supraveghează pe teren activitatea trupelor Gărzii Civile și UME deplasate la incendiul din Tenerife (17.08.2023) Sursa: Guvernul Spaniei – ​Ribera subliniază că controlul incendiului din Tenerife „deschide o nouă etapă pentru cuantificarea resurselor necesare pentru atenuarea pagubelor”